Tiesą pasakius, fantastinių knygų, filmų ir tiesiog svarstomų scenarijų tokiu klausimu netrūksta. Vieni juos kuria kaip suvokiamos moterų stiprybės atspindį ekstremalaus ir kraštutinio feminizmo pagrindu (moterims vyrų nereikia ir be jų jos apsisuktų dar geriau), kiti – kaip sudaužytų širdžių kraujavimą (visi vyrai kiaulės, geriau, kad jų nebūtų), o treti šiaip sau fantazuoja.

Svarstoma, ir kas būtų, jei pasauliui vadovautų moterys – yra pasisakančių, kad karai nevyktų ir taip taika bei ramybė grįžtų. Tiesa, jei iš tiesų verčiant istorijos puslapius atgal, panašu, kad galimai pasaulyje užvirtų ne ką mažesni kivirčai, turint galvoje, kokius žiaurumus užsakydavo didelę slaptą ar viešą įtaką turinčios moterys.

Keturi „ne”

Vis dėlto, svarstymai svarstymais, svaičiojimai svaičiojimais, o štai Pietų Korėjoje radikali moterų feminisčių grupė, pasivadinusi „4B”, skelbia atsisakanti susitikinėti su vyrais, miegoti su vyrais, su jais tuoktis ar turėti vaikų. Jos nėra homoseksualios arba aseksualios (arba nebūtinai yra), tačiau viso to atsisako pavargusios nuo normų, pritaikytų vyriškam pasauliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)