Bet jos pusbroliai, kartu žaidę ir lakstę visą dieną kieme, neprotestuoja. Štai krištolinė vaza, joje – močiutės prikepta pyragėlių su lašinukais, su mėsa, su varške. Pyrago. Grįžusi į namus močiutė išsivirė arbatos, susitepė sumuštinį. Ir pasiplanavo puikų vakarą su anūkėle – knygučių skaitymą miegamojo lovoje. Bet štai anūkė pakėlė triukšmą. Mama, kur tu? Aš alkana.

Panašų protestą Italijoje kelia ir lietuvių vaikai. Apsistoję pas giminaičius kamuojasi. Jei išauklėti gražiai, laukia kantriai. Kodėl teta paruošė vakarienę ne 18 valandą, kaip mama Lietuvoje, o kažkodėl verčia laukti, kol sutems. Ir dar – šiukštu, negalima lįsti į šaldytuvą, užkandžiauti. Jiems keista, kodėl, užėjus alkiui, negalima užsisakyti picos į namus. Mama liepė laukti vakarienės. Sakė, reikia laukti, kol visi šeimos nariai po darbo dienos sugrįš.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)