Pradėjusi analizuoti save tam tikrais momentais suprantu, kad mano pasirinkimas nesielgti, kaip elgiasi minia, glumina mane pačią. Aš pradedu galvoti ar elgiuosi teisingai, galbūt turėčiau būti įnoringesnė, ne tokia naivi ir panašiai.

Matydamas, kaip elgiasi daugelis kitų, žmogus pradeda save statyti į nepatogią padėtį galvodamas, kad jo poelgiai neatitiks kažkieno kito lūkesčių bei įsivaizdavimų.

Iš tiesų, kai pagalvoju kiek mes visko prisikuriame. Suplanuojame scenarijus, apsvartome šimtus galimų variantų, net patys sau padarome nuosprendį ir tiesiogine to žodžio prasme keliaujame į linčo teismą…

Kartais iš savęs reikalaujame beprotiškai daug, o po to patys save žlugdome blogomis mintimis. Vienas iš pavyzdžių yra mano pačios situacija. Visada mėgstu save statyti į nepatogias padėtis, improvizuoti ir rizikuoti, paprastai jaučiuosi rami ir jei kas nors nutinka, reiškia, taip ir turi būti, tai pamoka ateičiai.

Viktorija Šaulytė

Kiekvienas įvykis yra pamoka. Nepateisinusi savo paties lūkesčių ir kalbėjimo prieš auditoriją (nes smegenys iš manęs galbūt tikėjosi daugiau) aš pradėjau save graužti. Po apmąstymų ir vidinių panikos signalų aš viską paleidau ir pažiūrėjau į šią situaciją iš šono. Ramioje būsenoje. Nieko nėra tobulo, visada galime geriau, aiškiau, daugiau. Visada. Tačiau galbūt tai ir buvo tas mano tobulumas? Tas momentas. Tas mano buvimas savimi.

Tuomet sekė mintys apie visus tuos užrašus, komplimentus įspaustus „Instagram“ paskyroje, kaip žmonės giria tuos, kurie yra linksmi bei atrodo atsipalaidavę. Nusijuokiau, bet ką daryti tiems, kurie būdami savimi yra ramūs, santūrūs arba bohemiški?

Man atrodo, kad kartais mes, kiekvienas , per daug stengdamiesi įtikti aplinkiniams, kad sulauktume daugiau dėmesio leidžiame sau „perdegti“. Tačiau, tokiais momentais man ateina suvokimas, kad kuo labiau stengsiuosi lipti sau ant galvos, bandydama būti linksmesnė, iškalbingesnė, labiau mokanti pajuokauti ar įdomesnė tuo būsiu nuobodesnė, nes tai būnu ne aš, o ta kurią kuria kiti. Arba tokia, kokios manęs tikisi ar įsivaizduoja kiekvienas žmogus pagal save. Save kurti reikia patiems. Nesistenkime įsisprausti į kitų nuotraukų rėmelius, pats nuoširdžiausias, paprasčiausias ir gražiausias rėmelis yra jūsų pačių.

Daugiau Viktorijos tekstų skaitykite www.viktorijasaulyte.com.