Puokštes iš įvairių maisto produktų ir gėrimų beveik metus kurianti vilnietė Evelina Pučko džiaugiasi, kad internete jau sklando ir asmenukių su jos kūriniais.

Pusiau rimtai, pusiau juokais ji savo puokštes skirsto į vyriškas ir moteriškos. Pirmosioms pagaminti dažniausiai naudojami sūrūs maisto produktai: dešros, sūriai, riešutai, o damoms skirtose puokštėse karaliauja vaisiai, pyragaičiai, saldainiai ir pan.

Internete, „Facebok“ profilyje „Puokštės valgoma nevalgoma“, savo kūrinius siūlanti E. Pučko atskleidžia, kad dažniausiai klientai pasikliauja jos skoniu, todėl ji gali laisvai įgyvendinti naujas fantazijas. Prieš tai manikiūro specialiste dirbusią moterį naujoji veikla taip įtraukė, kad dabar vaikščiodama po parduotuves nuolat stengiasi pastebėti kuo įvairesnių produktų, galvoja, kas gražiai atrodytų puokštėse.

„Važiuoju į turgų, į didelius prekybos centrus, kur didesnis pasirinkimas, ir perku tai, ką pamatau gražesnio ir originalesnio. Niekada nesirenku pigesnių produktų. Geriau jau padarysiu mažesnę puokštę, bet iš kokybiškų produktų. Manau, kad kitu atveju paragavęs žmogus nesunkiai suprastų, kad puokštės nėra tokios gražios ir skanios, kaip atrodo. Jau patikrinti, todėl mėgstamiausi mano produktai yra riešutai, ypač pistacijos, įvairūs sūriai, labai gražiai atrodo zefyrai, keksiukai, kartais naudoju gėles“, – vardija puokščių gamintoja ir tikina, kad nesunkiai įkomponuotų bet kokį maisto produktą.

Valgomos puokštės

Pagrindinis įrankis gaminant šias puokštes – bambukiniai iešmeliai. Ant jų moteris nesunkiai pritvirtina ir vaisius, ir dešras, kt. produktus. Jos nuomone, tokias puokštes galėtų padaryti kiekvienas norintis, reikia tik fantazijos.

Moteris neslepia, kad tai nėra jos idėja – panašių puokščių užsienio interneto svetainėse ji yra mačiusi jau prie 3–4 metus. Ypač jos populiarios Rusijoje, teigia pašnekovė.

Vis dėlto aklai ji niekada nekopijuoja – moteris tikina, kad kaskart gavusi naują užsakymą stengiasi, kad puokštė būtų išskirtinė ir nepakartojama. Priklausomai nuo puokštės dydžio ir naudojamų produktų, gamindama jas užtrunka nuo pusvalandžio iki valandos.

Populiariausios – vadinamosios vyriškos puokštės. „Ingredientus parenku pagal kiekvieno žmogaus individualius poreikius – vieni mėgsta daugiau mėsos, kiti – daugiau sūrio. Jei klientas nori, įkomponuoju alkoholinio gėrimo butelį“, – pasakoja E. Pučko.

Puokščių kainos, kaip sako jų kūrėja, labai įvairios. Nesaldžios puokštės kainuoja nuo 35 Eur, puokštės su saldainiais ir vaisiais – nuo 25 Eur. Į šią kainą įeina ir E. Pučko parinkti produktai. Jei klientas nori, kad puokštėje būtų įkomponuotas gėrimas, juo turi pasirūpinti pats.

„Mano klientai yra tie, kurie ieško originalesnių dovanų. Dažniausiai tokia simboline dovana jie nori nustebinti žmones, kurie jau visko turi, yra visko matę. Puokštes dovanoja draugams, kolegoms, giminėms ir pačiomis įvairiausiomis progomis – gimtadienių, Valentino dienos, gaminau puokštes net Kalėdoms ir Naujiesiems, o daugiausia užsakymų buvau gavusi Boso dienos proga“, – atskleidžia moteris.

E. Pučko skuba pridurti, kad nuotraukos neatspindi tikrojo puokščių vaizdo, esą gyvai jos atrodo įspūdingiau. „Kai paimi į rankas, mano puokštė ne tik gražiai atrodo, bet ir kvepia – iškart norisi suvalgyti“, – šypsosi ji.

Norėdama, kad puokštės iš tiesų būtų valgomos, šviežius produktus perka ir į vieną kompoziciją ji sudeda tą pačią dieną, kada atsiimti atvyksta klientas. Nevertėtų pamiršti, kad iki padovanojant tokią dovaną, kaip ir kitus produktus, reiktų laikyti šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)