Iryna Cvila savo šalyje ir pasaulyje buvo žinoma kaip rašytoja ir kaip Ukrainos armijos nacionalinės gvardijos reagavimo brigados narė. Remiantis Ukrainos žiniasklaidos pranešimais, ji ir jos vyras vasario paskutinėmis dienomis d. Kijevo pakraštyje bandė sustabdyti Rusijos šarvuočio veržimąsi, rašo tinklalapis elle.fr. Šį faktą patvirtino ir jos artimų draugų įrašai „Twitter“ platformoje.

Iryna Cvila buvo viena iš daugybės moterų, kurios sudaro Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Ukrainoje net 17 proc. kariuomenės yra moterys. „Šią nuostabią moterį Iryną Tsvilą, ginančią Kijevą, nužudė rusai“, – tokia žinutė skelbiama socialiniuose tinkluose.

Kaip anksčiau sakė pati I. Cvila, ji kovoja už savo dukras ir anūkus, kad jie gimtų laisvoje Ukrainoje, o ne Rusijoje. Iš viso moteris turėjo 5 vaikus, daugelį metų kovojo kaip savanorė Donbase. Mūšyje buvo nukautas ir jos vyras.

I. Cvila buvo knygos „Karo balsai. Veteranų istorijos“ („Voices of War. Stories of Veterans“) viena iš autorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės