Lietuvoje iš viso skaičiuojama 19 magistralinių kelių atkarpų. Jie sudaro beveik 8 proc. šalies kelių. Eismas šiais keliais yra intensyviausias, judriausiose atkarpose per parą pravažiuoja iki 15,5 tūkst. automobilių.

Spartesniu „Tele2“ 3G ryšiu vartotojai galės naudotis keliaudami tarp pagrindinių šalies miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Plungės, Palangos, Tauragės, Utenos, Marijampolės, Kėdainių, Ukmergės, Pasvalio, Joniškio, Zarasų ir Varėnos. „Tele2“ mobiliuoju internetu bus galima naudotis ir vykstant Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos bei Kaliningrado srities kryptimis.

„Statistika rodo, kad gyventojų mobilumas ir poreikis naršyti telefone nuolat auga. Internetas tapo reikalingas ne tik namuose ar darbe, bet ir keliaujant – pasitikslinti kelionės maršrutą, sužinoti apie kamščius. 3G ryšys visuose pagrindiniuose keliuose leis mobiliuoju internetu naudotis bet kuriame kilometre“, – sakė Valerijus Kovzanas, „Tele2“ technikos direktorius.

Intensyvi 3G ryšio plėtra keliuose vyko nuo praėjusių metų vasaros. Plečiant tinklą buvo atnaujintos visos bazinės stotys, o atkarpose, kur mobiliojo interneto nebuvo – įrengtos naujos. Praplėtus tinklą, internetu bus galima naudotis ir važiuojant automobiliu.

Tinklo plėtra bus naudinga ir verslui. Lietuvos, kaip tranzitinės valstybės, magistraliniai keliai patenka į daugelį tarptautinių pervežimų maršrutų. Logistikos bendrovėms, kurios naudoja telemetrijos paslaugas, plėtra užtikrins dar geresnes galimybes stebėti vairuotojų buvimo vietą ir maršrutus realiu laiku.

Šių metų balandį „Tele2“ jau pagerino 3G ryšį greitkelyje Vilnius-Klaipėda. Vien kelio atkarpoje Kaunas-Klaipėda bendrovė įdiegė 4 naujas 3G ryšio stotis.

Atnaujintas „Tele2“ tinklas leidžia laisvai naudotis mobiliuoju internetu beveik visoje Lietuvoje. Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, „Tele2“ 3G ryšio tinklas dengia 90,9 proc. šalies teritorijos ir yra antras didžiausias Lietuvoje.

Lietuvos kelių žemėlapis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)