Balandžio 2 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre įvyksiančios konferencijos tiesioginės transliacijos žiūrėjimo renginiai įvyks net 37 Lietuvos viešosiose bibliotekose. Be to, mažiausiai 5-ios transliacijų vietos bus užsienyje.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad ši konferencija yra ypatingas renginys, paremtas bendravimu. Jame dalyviai ne tik klauso ar stebi, bet yra aktyvūs ir per pertraukas diskutuoja vieni su kitais bei pranešėjais, aptaria išklausytas mintis.

„Organizuodami tiesioginių transliacijų stebėjimą viešose vietose siekėme, kad kuo daugiau žmonių, iš bet kurio šalies kampelio, galėtų pajusti renginio atmosferą, tarsi jame dalyvautų“, – tikino konferencijos iniciatoriai.

Anot jų, konferenciją užsienyje stebėti užsienyje bendraminčiai šiemet rinksis Lietuvos ambasadose Jungtinėje Karalystėje, Nyderlanduose, Švedijoje, Suomijoje ir Estijoje. Įgyvendinti šią iniciatyvą padėjo aktyvūs ten gyvenantys lietuvaičiai bei lietuvių bendruomenės. Pavyzdžiui, Londono Sičio lietuvių bendruomenė ir Suomijos lietuvių jaunimo sąjunga „SiLTa“.

Tu tarpu Lietuvoje, bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, tiesioginės „TEDxVilnius“ konferencijos transliacijos bus žiūrimos net 37 viešosiose bibliotekose, įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Šiais laikais bibliotekos nėra vien tik istorijos ar užrašytų minčių saugotojos ir skleidėjos. Jų teikiamų paslaugų spektras vis auga, o prie to ypač prisideda internetas, kurio pagalba bibliotekos tampa langu į pasaulį. Džiaugiamės galėdami drauge su „TEDxVilnius“ įgyvendinti šią iniciatyvą. Ji padės daugeliui smalsių žmonių, kurie dabar galės išgirsti įkvepiančias, žavinčias ir verčiančias susimąstyti „TEDxVilnius“ konferencijos kalbas. Būtų neatleistina, jei neišnaudotume galimybės skleisti žinias ir idėjas kaip įmanoma plačiau, ypač kai bet kokį atstumą akimirksniu padeda įveikti šiuolaikinės technologijos“, – sakė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atstovė Renata Surovec.

Jau 6 kartą rengiamą „TEDxVilnius“ konferenciją kasmet internetu stebi tūkstančiai žmonių visame pasaulyje. Pernai jų buvo daugiau nei 10 tūkst. Šiemet laukiama dar didesnio žiūrovų skaičiaus.

„TEDxVilnius 2016“ konferencijoje, kurios pagrindinė tema yra „Hide and Seek“, vyraus temos apie psichologines problemas, skaudžias asmenines patirtis, propagandą bei politikos iššūkius. Taip pat bus pasakojamos įkvepiančios istorijos apie žmonijos ateitį, nuostabius išradimus, technologinius pasiekimus, įvairiuose pasaulio kampeliuose vykstančius gamtos stebuklus.

Vietų sąrašą, kur galima kartu su draugais ir bendraminčiais stebėti konferencijos „TEDxVilnius 2016“ tiesioginę transliaciją, rasite interneto svetainėje tedxvilnius.com.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)