Antivirusines programas kuriančios bendrovės „Eset“ ekspertai perspėja, kad tarp „Facebook“ vartotojų dideliu tempu plinta apgaulingas pranešimas apie tariamą „Formulės 1“ lenktynininko M. Schumacherio mirtį. Spustelėjus pranešime esančią nuorodą, vartotojas nukreipiamas į interneto svetainę, kuri atrodo tarsi pasaulio naujienų portalas, kuriame yra vaizdo reportažas apie lenktynininko mirtį. Šalia yra nedidelis perspėjimas, kad šį reportažą vartotojas galės peržiūrėti tik tuo atveju, jei jis sutiks anksčiau minėtą pranešimą publikuoti jau savo „Facebook“ metraščio juostoje.

Neatsargūs smalsuoliai, davę sutikimą šiam veiksmui, žinoma, jokio filmuko nepamatys. Tuo tarpu netikras pranešimas atsiduria vartotojo metraščio juostoje, kur jį pamato kiti internautai ir taip pat susidomėję kontroversiška žinute, ją spragteli – taip plinta dauguma panašių, „Facebook“ tinkle tarpstančių apgavikų sukurtų spąstų. Saugumo ekspertai pataria būti atsargiems ir gerai pagalvoti, prieš spaudžiant panašias nuorodas socialiniuose tinkluose. Jei vis dėlto pakibote ant tokio kabliuko, supratę tai, kuo greičiau pašalinkite įrašą iš savo metraščio bei pasitikrinkite, ar apgaulingas „naujienų portalas“ nesipuikuoja tarp „palaikintų“ „Facebook“ puslapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)