Tyrėjai kratą „Google“ biure pradėjo apie 5 val. ryto, patvirtino šaltinis, atsisakęs būti įvardytas.

„Google“ vyksta reidas“, - teigė šaltinis, patvirtindamas Prancūzijos dienraštyje „Le Parisien“ pateiktą informaciją.

Teigiama, kad reide dalyvavo apie 100 finansinių institucijų tyrėjų.

„Google“ atstovai nieko nekomentavo.

Prancūzija norėtų atgauti, kaip įtariama, nuslėptų 1,6 mln. eurų mokesčių iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) giganto, kuris kritikuotas dėl agresyvios mokesčių optimizavimo politikos.

Prancūzija, Jungtinė Karalystė ir kitos šalys ilgai skundėsi, kad „Google“, „Yahoo!“ ir kiti technologijų gigantai, generuojantys pelną Europoje, mokesčius moka kitose šalyse, kur pelno mokesčio tarifai yra daug mažesni. Sausį „Google“ sutiko Jungtinei Karalystei sumokėti 130 tūkst. svarų sterlingų mokesčių.

Bendrovės pagrindinė Europos būstinė yra įsikūrusi Airijoje, kurioje korporacijų pelno mokestis yra vienas mažiausių regione.

2014 metų kovo mėnesį Prancūzijos „Google“ vadovybė buvo informuota apie pradėtą tyrimą, tačiau jokie tikslūs skaičiai tame pranešime nebuvo nurodyti.

Dar anksčiau, 2011 metų birželį, Prancūzijos pareigūnai buvo apieškoję korporacijos biurą, vykstant tyrimui dėl lėšų pervedimo į įmonės būstinę Airijoje.

Anksčiau skelbta, kad už antimonopolinių įstatymų pažeidimą Europos Komisija gali skirti bendrovei „Google“ 3 mlrd. eurų baudą.