Lapkričio pabaigoje startavusiame inovacijų sprinte darnaus vystymosi iššūkių sprendimus kūrė virš 200 dalyvių iš 21 pasaulio šalies. Į 33 komandas suskirstyti dalyviai sprendė aktualius darnaus vystymosi iššūkius nuo edukacinių platformų kūrimo iki naujų biokuro gaminimo resursų paieškos, rašoma pranešime spaudai.

„Šios savaitės komandoms buvo pilnos iššūkių, nes šiandieninė aplinka yra labai kintanti ir reikalaujanti nuolat prisitaikyti. Dalyviai ne tik turėjo per trumpą laiką susipažinti su skirtingų tautybių ir kultūrų komandų nariais, jų požiūriais, ar prisitaikyti kažkuriam komandos nariui negalint dalyvauti toliau, bet ir rasti laiko sėkmingai vystyti savo sprendimus nepaisant visų išorinių aplinkybių“, – pasakoja viena iš projekto iniciatorių „Future Leadership“ vadovė Justina Klyvienė.

Komandų darbą finale vertins tarptautinė savo srities profesionalų komisija, kurios gretose dirbs ir „Space Robotics“ startuolio įkūrėja Carla Muttoni (Čilė). Ši verslininkė savo pirmąjį startuolį pardavė būdama 21 metų, šiuo metu vysto ir augina tris skirtingus startuolius veikiančius technologijų ir robotizacijos srityse.

Taip pat – Hekla Arnardottir (Islandija), „Crowberry Capital“ įmonės partnerė. Crowberry (VC) investuoja į technologinius startuolius ankstyvose stadijose, o pati Hekla, sėkmingai dirbusi įvairiuose startuoliuose skirtinguose žemynuose, pastaruosius 10 pastarųjų metų aktyviai užsiima potencialių startuolių paieška.

Kita komisijos narė – Livia Moore (Švedija), asocijuota „Antler VC“ įmonės, besispecializuojančios ankstyvų stadijų investicijose į įmones, partnerė. Pristatydama startuolius ir jų sprendžiamus iššūkius pasauliui Livia siekia išnaudoti duomenis ir gerą istoriją. Bei Lietuvos atstovas – Tomas Kemtys „Contrarian Ventures“ partneris, ankstyvosios stadijos investuotojų į startuolius atstovas.

Laimėtojų komandų laukia „Ignitis Group“, „Rockit“, „Future Leadership“, „TechBBQ“, „Baltic Sandbox“ ir „People Link“ įsteigti piniginiai ir inovacijų lyderystės skatinimo prizai.

Alter State „Nordic–Baltic women innovation sprint“ siekia paskatinti moterų dalyvavimą inovacijų kūrime, domėjimąsi mokslo, technologijų, inžinerijos, meno ir matematikos (STEAM) profesijomis bei kartu spręsti darnaus vystymosi tikslus. Projektą inicijuoja „Alter State“ kartu su inovacijų laboratorija „Future Leadership“, pagrindinis projekto partneris „Ignitis group“, partneriai „Rockit“, „Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje“, „People Link“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)