„Vyksta galinga ataka prieš svetainę. Ataka tęsiasi, todėl galimi veiklos sutrikimai. Imtasi visų priemonių normaliam svetainės darbui organizuoti, kad ji būtų prieinama“, - naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Ataka prasidėjo šiandien nuo pat ryto, ji buvo labai masyvi, iš dalies ji nesibaigė ir dabar, todėl imtasi visų būtinų veiksmų siekiant apginti prezidento svetainę“, kitai agentūrai pranešė Kremliaus atstovai. Jų teigimu, bet kokie bandymai išsiaiškinti, kas organizavo šią paskirstytąją atsisakymo aptarnauti (DDoS, Distributed Denial of Service) ataką būtų bevaisiai, mat net jeigu būtų sužinota, iš kokių šalių tiesiogiai jungiamasi į prezidento svetainę, tai nereikštų, jog atakos organizatoriai yra iš tos šalies.

Įdomu tai, kad tuo pačiu metu buvo atakuota ir Krymo aukščiausios tarybos, ir daugelio kitų šio konfliktinio pusiasalio tarnybų svetainės. Penktadienį nuo ryto neveikė svetainė rada.crimea.ua, šio regiono ministerijų svetainės taip pat pradėjo veikti su rimtais sutrikimais. „Iš tiesų šiandien prasidėjo masinės DDoS atakos. Tačiau valdžios darbo tai nepaveiks“, sakė Krymo pusiasalyje veikiančios valdžios informacijos ir visuomenės informavimo ministras Dmitrijus Polonskis.

Kiek anksčiau programišiai atakavo stambiausių Rusijos žiniasklaidos priemonių svetaines – kovo 7 dieną buvo sutrikdyta leidinio „Rosijskaja gazeta“ veikla, o atsakomybę už tai prisiėmė Ukrainos programišių grupuotė „Kibersotnia“. Dukart per kovo 13 dieną buvo sutrikdyta ir Rusijos Pirmojo TV kanalo svetainė – šios televizijos atstovai paskelbė, jog patyrė DDoS ataką.

Kaip bebūtų keista, galingos atakos susilaukė ir santykinai Kremliaus oponentais vadintina interneto naujienų svetainė lenta.ru, kurioje šią savaitę įvyko rimtos permainos – atleidus šios svetainės vyriausiąją redaktorę, darbą savo noru paliko net 39 redakcijos darbuotojai, nesutinkantys dirbti su nauju, kaip manoma, Kremliui palankiu vyriausiuoju redaktoriumi.

Newsru.com skelbia, atakos prieš „Lenta.ru“ organizatoriai – programišių judėjimo „Anonymous“ Rusijos skyrius. Jie leidiniui „Tjournal“ aiškino, kad ataka buvo surengta kaip protestas dėl leidinio žurnalistų atleidimo ir „proputiniškų redaktorių“ priėmimo į jų pozicijas. Taip pat ši grupuotė pripažino, kad jie vykdė atakas ir prieš Kremliaus, ir prieš Rusijos centrinio banko svetaines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)