Naujasis planas „Bitės“ salonuose parduodamas nuo šiandien ir, pasirašius 24 mėn. sutartį, per mėnesį privatiems klientams kainuos 19 Eur. Nenorintiems apriboti savęs terminuota sutartimi siūloma 24 eurų per mėnesį kaina už visiškai neribotų paslaugų paketą. Verslo klientams neriboto interneto paslauga teikiama jau ilgą laiką, o teigiami klientų atsiliepimai paskatino suteikti tokią galimybę visiems norintiems, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Galime drąsiai teigti, kad praėjusieji metai buvo mobiliojo interneto metai. Didžiąją daugumą perkamų įrenginių sudaro išmanieji telefonai, kuriuose vieno kliento sunaudojamas mobiliojo interneto duomenų kiekis 2014 metais padidėjo daugiau nei 150 proc., iki beveik 1 GB per mėnesį, ir ateityje augs dar labiau. Taigi, neribotas mobilusis internetas – logiškas žingsnis, siekiant, kad klientams nebereikėtų skaičiuoti ne tik minučių ar SMS žinučių, bet ir megabaitų“, – sako Fredas Hrenchukas, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Pasak jo, neribotas mobilusis internetas taps dar aktualesnis spartėjant perdavimo greičiui: „Jau šio ketvirčio pabaigoje mūsų klientai galės naudotis itin sparčiu 4G/4G+ tinklu, skirtu dalintis dar didesnės apimties failais bei žiūrėti telefone aukštos rezoliucijos vaizdo medžiagą.“

Naujausioje Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) ataskaitoje (2014-12-23) teigiama, kad praėjusių metų III ketvirtį mobiliuoju internetu Lietuvoje naudojosi apie 2 mln. abonentų. Jie per tą patį ketvirtį išsiuntė ir priėmė per 5,2 terabaitus duomenų – 52,5 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2013 metais.

„Neribotas“ - tik kol neperskaitėte papildomų sąlygų

„Bitės“ svetainėje prie plano „Numeris 1“ sąlygų įrašyta informacija gali gerokai sumažinti ūpą pamaniusiems, kad šiuo nauju planu galės aprūpinti internetu visus namus, esančius tokioje vietoje, kurios dėl geografinės padėties ar kitų priežasčių neaptarnauja įprastinio laidinio ar „WiMax“ interneto paslaugų teikėjai. Lygiai taip pat „Bitė“ papildomomis sąlygomis nurodo, jog netoleruos ir ketinančių telefonu siųstis milžiniškų rinkmenų (pavyzdžiui, filmų).

„Atsiminkite kad neribotas internetas yra skirtas tik Jums ir tik naudojimui Jūsų mobiliajame telefone. Tai reiškia, jog šis planas nėra skirtas naudotis internetu tokiuose įrenginiuose kaip planšetės, asmeniniai kompiuteriai, maršrutizatoriai, modemai ir pan. ar dalytis internetu su kitais interneto vartotojais arba kitais Jums priklausančiais įrenginiais.

Toks naudojimasis internetu, taip pat neįprastai didelis vartojimas ar bet koks kitas vartojimas, ypatingai besiskiriantis nuo įprasto vidutinio mūsų kliento vartojimo įpročių ir nepanašus į racionalų naudojimąsi paslaugomis asmeninėms reikmėms, gali būti pripažintas nesąžiningu vartojimu. Tokiu atveju „Bitė“ pasilieka teisę apriboti Jūsų naudojimąsi duomenimis (sumažinti greitį).“

Kitaip tariant, „Numeris 1“ - tai naujas planas, kuriame neribota viskas, išskyrus patį įrenginį. Ir neribotą duomenų naudojimą.

„Tele2“ atsakymas: kam tas neribotas, jeigu siūlome ribotą?

Bendrovės „Tele2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas netrukus po „Bitės“ naujojo plano sąlygų paviešinimo pareiškė:

„Siūlome neribotus pokalbius ir SMS bei 10 GB duomenų. Tai – 10-20 kartų daugiau nei vartotojai išnaudoja per mėnesį; klientai gali jaustis visiškai laisvi ir neriboti savo poreikių.

Skirtingai nei konkurentas, internetą teikiame pažangia 4G technologija, kuri užtikrina gerokai didesnę spartą nei senoji 3G technologija.

Galiausiai – pasirinkus šį planą siūlome vartotojui 500 Lt (144,81 EUR) nuolaidą telefonui. Be to, mes jau šiandien turime paslaugą „Deezer“, kurios vartotojai duomenų srautu gali naudotis nemokamai.“

Panašios pozicijos laikosi ir „Omnitel“: kam permokėti už neribotą mobiliojo interneto duomenų kiekį, jei galima rinktis 10 GB planą? Ir be tų ribojimų, kuriais vartotojus varžo „Bitė“: „Interneto planų duomenis mūsų klientai gali išnaudoti ne tik telefone, bet ir nešiojamame ar planšetiniame kompiuteryje, taip pat naudodami telefoną perduoti duomenis kitiems vartotojams ar į kitus įrenginius“, - sakė „Omnitel“ atstovė spaudai Daiva Selickaitė.

Abiejų „Bitės“ konkurentų, siūlančių neribotus pokalbius bei SMS ir 10 GB duomenų kiekio limitą, paslaugų mėnesio kaina yra panaši: 19,68 euro „Tele2“ tinkle ir 19,98 euro „Omnitel“ tinkle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)