Prie užsienio operatoriaus tinklo netyčia prisijungti galima bet kur pasienyje, tačiau daugiausia tokių atvejų registruojama Nidoje, Eišiškėse (Šalčininkų raj.), Kybartuose (Vilkaviškio raj.), Kivyliuose (Akmenės raj.), Butkūnuose ir Gediškiuose (abu - Rokiškio raj.).

„Paprastai prie užsienio operatorių pasienyje prisijungiama netyčia, to nė nepastebėjus. Kad apsaugotume klientus nuo neplanuotų išlaidų, prisijungusiesiems prie Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Latvijos operatorių siunčiame SMS žinutę, kuri ne tik sveikina atvykus į kaimyninę šalį, bet ir pataria, kaip pasikeisti tinklo nustatymus, jei žinutė gauta esant Lietuvoje“, - sakė „Omnitel“ klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Giedrė Ančerevičiūtė.

Prie užsienio operatoriaus tinklo telefonas gali prisijungti tik tada, jei jame yra įjungtas tarptinklinis ryšys ir pasirinktas automatinis tinklo pasirinkimas. Tokiu atveju telefonas pats „nusprendžia“, prie kurio tinklo prisijungti, ir dažniausiai tai būna tas tinklas, kurio signalas konkrečioje vietoje stipresnis. To galima lengvai išvengti – tereikia telefono nustatymuose (angl. Settings) išjungti automatinį tinklo pasirinkimą ir pačiam pasirinkti savo tinklą, kuriame ir veiks telefonas, rašoma „Omnitel“ pranešime spaudai.

Prisijungus prie užsienio operatoriaus, telefone visada pasikeičia operatoriaus pavadinimas, o klientas gauna SMS žinutę, sveikinančią atvykus į kaimyninę šalį ir informuojančią apie joje galiojančius tarptinklinio ryšio tarifus. Nuo užsienio operatoriaus tinklo galima lengvai atsijungti – tereikia išjungti automatinį tinklo pasirinkimą ir rankiniu būdu pasirinkti savąjį operatorių iš pateiktų operatorių sąrašo.

Sužinoti, ar telefone įjungtas tarptinkinis ryšys, jį išjungti ir vėl įjungti galima susisiekus su savo ryšio operatoriumi atitinkamu klientų aptarnavimo numeriu ar savitarnos svetainėje internete. Išjungti tarptinklinį ryšį ypač patartina tiems, kurie neplanuoja vykti į užsienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)