Tam būtų sukurta panaši garso sistema, kokią naudoja ir netrukus pasirodysiantys „Google Glass“ – garsas perduodamas į žmogaus vidinę ausį naudojantis paties žmogaus kaukolės kaulų sistema.

„Pavargę keleiviai dažnai atremia galvas į langą. Ir staiga prabyla balsas, aidintis tiesiogiai jų galvoje. Tokių, kurie nepastebės žinutės, tikrai nebus“, – teigiama technologijos pristatyme.

Be abejo, jau sulaukta kritikos dėl teisės į privatumą ir netrukdomą poilsį. Piktesni vartotojai užsimena ir apie galimybę pasinaudoti avariniu plaktuku, skirtu daužti langus transporto priemonės nelaimės atveju. Bet bandymas, atliktas kelionės iš Miuncheno į Acheną metu, sulaukė ir teigiamo keleivių įvertinimo.

„Kai kurie žmonės nemėgsta reklamos. Bet ši nauja technologija juk gali būti pritaikyta ne tik reklamai. Tokiu būdu galima transliuoti muziką, pramoginį turinį, geležinkelio tvarkaraščio pasikeitimus, orų prognozes“, – pasakojo „Sky Deutchland“ atstovas spaudai.

Galėti, žinoma, galima. Tik ar ne geriau aktualią informaciją, tokią kaip traukinių vėlavimas ar netikėta pūga mieste, į kurį važiuojama, skelbti tradiciniu būdu – per garsiakalbius, kad ją išgirstų visi keleiviai, o ne tik tie, kurie rymo atrėmę galvą į stiklą?
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)