Naujoji Shawno Fanningo bendrovė "Snocap" pirmadienį paragino visus dainininkus ir įrašų bendroves registruoti savo muziką duomenų bazėje, turinčioje tapti pasauliniu duomenų apdorojimo ir skleidimo centru. Naujasis internetinis centras gali identifikuoti skaitmeninių bylų kelius internete ir jų kūrėjų vardu rinkti autorinius honorarus.

Ši paslauga įgalins dabartinius P2P paslaugų tiekėjus tapti legalios muzikos tinklalapiais, kuriuose vartotojai gali įsigyti muzikos įrašų. P2P paslaugų tiekėjai ir internetinės muzikos parduotuvės naudotųsi "Snocap" duomenų baze, kad sužinotų, kokie platinimo terminai ir kainos yra nustatytos kiekvienam P2P tinkle platinamam įrašui.

"Šis registras yra labai svarbus kuriant legalius P2P tinklus, kurie masiškai pritrauks muzikos mėgėjus ir leis jiems keistis bylomis tokiu pat būdu kaip ir anksčiau, tik gerbiant ir atsižvelgiant į kūrinių autorių teises", - teigė "Snocap" vyriausiasis strategas Sh.Fanningas.

Įrašų kompanijos jau senai skundžiasi dėl prarastų milijardų dolerių, nes muzikos klausytojai neperka kompaktinių plokštelių, o per P2P tinklus, tokius kaip "Kazaa", "Grokster" ir "BitTorrent", dykai muziką siunčiasi internetu.

Pramogų grupės pateikė daugybę skundų teismams, mėgino įgyvendinti įvairius technologinius sprendimus ir ragino JAV kongresą sunaikinti P2P tinklus, tačiau bergždžiai.

"Snocap" jau pasirašė sutartis su "EMI", "SonyBMG", "Universal" ir su keliomis nepriklausomomis bendrovėmis, dabar vyksta derybos su "Warner Music". "Snocap" generalinis direktorius Alis Aydaras tikino, kad keletas didelių klientų naujojoje duomenų bazėje jau užregistravo 250 tūkst. įrašų.

Vis dėlto dar neaišku, kiek P2P paslaugų tiekėjų yra pasiruošę bendradarbiauti su "Snocap". Bendrovės generalinis direktorius tikino, kad jau pasirašytos sutartys su "keletu" P2P paslaugų tiekėjų, tačiau jų paslaugos vartotojams kol kas neteikiamos.

"Snocap" atstovai tvirtino, kad P2P tinklų pagalba galima parsisiųsti daugiau nei 25 milijonus unikalių įrašų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją