Facebook“ negali pasigirti puikiais atsiliepimais apie savo programėlę, skirtą „Android“ operacinėms sistemoms.

Vartotojai jau seniai skundžiasi dėl jos funkcionavimo problemų ir telefono baterijos greito išeikvojimo. Praėjusiais metais „Facebook“ produktų vadovas Chrisas Coxas netgi ryžosi žengti neįprastą žingsnį ir privertė savo darbuotojus nuo „iPhone“ pereiti prie „Android“, kol nebus išspręstos šios problemos.

Tačiau problemos liko, rašo theguardian.com. Jos netgi privertė „Android“ tinklaraštininką Russellą Holly ištrinti šią programėlę. Tai sukėlė grandininę reakciją, kuri atskleidė gana įdomių dalykų apie šios programėlės funkcionavimą. Paskatintas R. Holly atskleisto fakto, kad „Android“ veikia geriau be „Facebook“ programėlės, „Reddit“ vartotojas pbrandes_eth išbandė šios programėlės poveikį išmaniojo telefono LG G4 funkcijoms.

Jis nustatė, kad ištrynus „Facebook“ ir „Facebook Messenger“ programėles, kitos išmaniojo telefono programėlės pasileisdavo 15 proc. greičiau. Jis išbandė 15 skirtingų programėlių ir surašė savo bandymų rezultatus. Tai paskatino kitus „Reddit“ vartotojus padaryti tą patį su kitais telefono aparatais. Visų vartotojų rezultatai, stebint kitų programėlių darbo greitį, buvo panašūs.

Perskaitęs R. Holly atsiliepimus, theguardian.com straipsnio autorius Samuelis Gibbsas nusprendė išbandyti kitus prisijungimo prie „Facebook“ variantus ir pažiūrėti, ar jie padeda taupyti baterijos energiją.

Jis pasiliko telefone „Facebook Messenger“, bet „Facebook“ programėlę pakeitė kita, „Metal“ programėle. Paaiškėjo, kad dienos pabaigoje telefonas „Huawei Nexus 6P“ turėjo 20 proc. daugiau baterijos energijos. Tai pasikartojo ir kitomis eilinėmis savaitės dienomis.

Programėlė „Metal“ leido gauti tuos pačius pranešimus ir naudotis tomis pačiomis funkcijomis, kaip ir „Facebook“ programėlė, taigi tarp jų nebuvo jokio skirtumo – išskyrus suryjamą energiją.

Nors peržiūrėjus vidinę „Android“ programų energijos suvartojimo statistiką nesimatė, kad „Facebook“ suvartotų daug energijos, veikdama fone, ji akivaizdžiai eikvojo daugiau energijos, negu reikėtų.

Paaiškėjo, kad ištrynus „Facebook“ programėlę, mažiau energijos pradėdavo vartoti kitos „Android“ paslaugos, įskaitant „Android“ sistemą ir „Android OS“, kurios daugeliui fone veikiančių programėlių atlieka buferio vaidmenį. Taigi nors iš pirmo žvilgsnio nesimato, kad „Facebook“ rytų daug energijos, ji „Android“ statistikoje tiesiog rodoma prie kitų punktų.

Taigi atsisakius „Facebook“ programėlės, sutaupoma daugiau baterijos energijos ir paspartėja „Android“ telefonų darbas. Tiesa, neturėti šios programėlės gal ir nėra labai patogu, bet ją galima pakeisti kitomis programėlėmis, pavyzdžiui, „Metal“.

Be to, „Facebook“ paskyrą telefone su „Android“ sistema galima atsidaryti per naršyklę „Chrome“: neseniai paskelbti atnaujinimai leidžia gauti pranešimus apie veiklą „Facebook“, net kai šis socialinis tinklas lieka fone.

Bet kokiu atveju, kol „Facebook“ nepatobulins savo programėlės „Android“ sistemoms, išsitrynę šią programėlę sutaupysite iki 20 proc. baterijos energijos ir džiaugsitės spartesniu kitų programų darbu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)