Laiško autorius, panašu, su gera sauja ironijos ir sarkazmo, (arba, kalbant madingesniais terminais, trolinimo) tikina, kad jis būtų geresnis LANVA vadovas nei V. Simanavičius, nes ir taip yra artimai pažįstamas su visais šios asociacijos nariais, be to, pažadėjo sukurti ir naują interneto puslapį asociacijai (mat būtent jam priklauso lanva.lt domenas).

Per pirmus metus pasižadu, kad LANVA organizacija sugebės uždaryti mažiausiai 10 piratinių tinklapių. Kartu sukursime naują, gaivų ir šiuolaikišką LANVA logotipą. Atnaujinsime LANVA puslapį (aš net turiu lanva.lt domeną). Pradėsime projektus, kurie švies visuomenę, o ne baugins. Dirbsime su valstybinėmis organizacijomis, kad aplinka taptų palankesnė ir autoriai būtų apsaugoti. Tyrimus atliksime protingai ir skelbsimės, kai tik bus rezultatų. Jau po pirmų metų pastebėsite, kad LANVA įvaizdis iš bauginančios, nieko neišmanančios apie informacines technologijas organizacijos pasikeis į šiuolaikišką, inovacijas šioje srityje įgyvendinančią asociaciją. Komentarai naujienų portaluose pasikeis į gerąją pusę, kai žmonės pamatys supratingą, blaiviai mąstančią ir veikiančią organizaciją, - savo atvirame laiške rašė K. Ermanas.

K. Ermanas ir jo svetainė linkomanija.net buvo atsakovai „Microsoft“ inicijuotoje byloje dėl piratavimo. Teisme K. Ermanas gynėsi, kad nėra niekaip susijęs su svetaine, nes ji, esą, buvo perduota valdyti Seišeliuose registruotai bendrovei. Tačiau teismas nusprendė, kad šis perdavimas nėra realus, jis vykdytas tik dėl akių, siekiant išvengti atsakomybės, todėl buvo pripažintas niekiniu. Bylą K. Ermanas pralaimėjo, jam buvo nurodyta uždaryti vieną iš populiariausių Lietuvos piratų svetainę bei sumokėti 130 000 litų baudą.

Tiesa, bylos sprendimas neįsiteisėjęs, nes K. Ermanas pateikė skundą apeliaciniam teismui.

Visą atvirą laišką rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)