Programėlės „Facebook Lite“ dydis yra vos 1 MB, ją galima be vargo atsisiųsti naudojant ne pačius moderniausius mobiliojo ryšio tinklus. Vidinė optimizacija leido sumažinti reikalavimus mobilaus interneto spartai – tam pasitelktas turinio suspaudimas per trečių šalių serverius. Taip pat supaprastinta vartotojo sąsaja.

Programėlė jau prieinama kai kurių šalių vartotojams. M. Zuckerbergo teigimu, „Facebook Lite“ bus viešai testuojama Azijos, Afrikos, Lotynų Amerikos ir Europos šalyse.

Apie naują programėlę, skirtą lėtiems „Android“ telefonams, tapo žinoma dar šių metų sausio mėnesį. Tuomet „Facebook Lite“ buvo pastebėta „Google“ el. parduotuvėje „Play Store“.

Tai jau ne pirma „Facebook“ iniciatyva paskatinti daugiau Trečiojo pasaulio gyventojų naudoti didžiausią pasaulyje socialinį tinklą. Nemažai Afrikos ir Azijos šalių dalyvauja „Facebook“ projekte Internet.org, kuris suteikia nemokamą prieigą prie „Facebook“, „Wikipedia“ ir kitų populiarių tarnybų.

Naujojo projekto tikslas, anot „Facebook“ atstovų – kartu su partneriais padidinti el. duomenų perdavimo efektyvumą bei sumažinti prisijungimo prie Interneto kainą 100 kartų. Tarp socialinio tinklo partnerių galima rasti „Ericsson“, „Nokia“, „Samsung“, „Opera Software“, „Qualcomm“ ir nemažai kitų garsių technologijų pasaulio kompanijų.

Nemokamą internetą „Facebook“ bandys suteikti, pasitelkdama bepiločius lėktuvus ir įvairių šalių mobiliojo ryšio operatorius. Tiesa, planų sukurti kosminių palydovų tinklą (projektas buvo vertinamas 500 mln. JAV dolerių) kompanija atsisakė.