Vienas „Google“ vadovas sakė, kad bendrovė nežinojo apie NSA veiklą, ir pridūrė, kad „skubiai reikia reformų“.

Remiantis buvusio NSA darbuotojo Edwardo Snowdeno surinktais dokumentais, NSA įsilaužė į jungtis, kurios sieja bendrovių „Google“ ir „Yahoo“ duomenų centrus. NSA vadovas Keithas Alexanderis sakė, kad agentūra neturi prieigos prie bendrovių kompiuterių.

„Mes neturime įgaliojimų įlįsti į JAV bendrovių serverius ir rinkti duomenis“, - sakė K. Alexanderis, bet tiesiogiai nepaneigė naujausių pranešimų apie šnipinėjimą.

E. Snowdeno surinktuose dokumentuose teigiama, kad milijonai įrašų buvo kasdien surenkami iš „Google“ vidinių tinklų. Tai reiškia, kad NSA nukopijuodavo duomenis, kai jie keliavo optiniais kabeliais ir kita tinklo įranga, kuri jungia bendrovės duomenų centrus. Dokumentuose teigiama, kad duomenys buvo perimami ne JAV teritorijoje. NSA rinko ne tik metaduomenis, bet ir pačius tekstus ir garso bei vaizdo įrašus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)