JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas pareiškė, jog Vašingtonas įmonėms išduos licencijas, pagal kurias jos tam tikromis sąlygomis galės parduoti savo prekes Kinijos bendrovei.

„Vadovaudamasis prezidento nurodymu, apie kurį buvo paskelbta Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikime prieš dvi savaites, prekybos departamentas išduos licencijas, pagal kurias bus leidžiama parduoti tuos produktus, kurie nekelia grėsmės JAV nacionaliniam saugumui “, – pareiškė W. Rossas.

Visgi jis pažymėjo, kad „ Huawei “ nebus išbraukta iš „juodojo“ sąrašo, o JAV bendrovėms, norinčioms prekiauti su Kinijos gamintoja, vis vien reikės gauti atitinkamas licencijas.

Per kiek laiko bus išduodamos tokios licencijos, prekybos sekretorius nenurodė.

Žlugus prekybos deryboms su Kinija, D. Trumpas gegužę paskelbė, kad JAV bendrovėms teks gauti specialią licenciją, kad jos galėtų parduoti savo produktus „ Huawei “.

Tačiau po susitikimo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, kuris įvyko Osakoje prieš maždaug dvi savaites, JAV valstybės vadovas pareiškė, kad Vašingtonas ir Pekinas sutarė dėl prekybos paliaubų.

Savo ruožtu Baltųjų rūmų patarėjas ekonomikos klausimas Larry Kudlow pažymėjo, jog apribojimų sušvelninimas galios „ribotą laiką“.

Nei W. Rossas, nei L. Kudlow nepatikslino, kiek galios apribojimų sušvelninimas, o tai rodo, jog Vašingtonas pasilieka galimybę vėl sugriežtinti savo poziciją dėl „ Huawei “, jeigu JAV ir Kinijos derybose dėl prekybos nebus pasiekta pažangos, pažymi „The Financial Times“.