Vakar "Sonex" grupė ir ERPB antrinį fondą "Baltic Post-Privatisation Fund" (BPPF) valdanti bendrovė "Scandinavian Baltic Development Ltd." (SBD) pasirašė sutartį, pagal kurią BPPF išpirks 11 mln. Lt vertės "Sonex" akcijų emisiją ir taip įgis 33% grupės akcijų.

Arūnas Bartusevičius, "Sonex" grupės generalinis direktorius, spaudos konferencijoje sakė, jog ši investicija suteiks naujų galimybių didinti pardavimus, gerinti produktų ir paslaugų kokybę bei užkariauti kaimynines Latvijos ir Estijos rinkas, kuriose kol kas "nė viena iš Lietuvos kompanijų rimtai nedirba".

Ponas Bartusevičius vieninteliu konkurentu Baltijos rinkoje laiko Estijos bendrovę "MicroLink". Pagrindiniai konkurentai Lietuvoje - "Alna", "Elsis", "Baltic Amadeus".

Bjornas Gilbergas (Bjorn Gillberg), SBD prezidentas, Baltijos regioną įvertino kaip labai įdomią informacinių technologijų (IT) rinką su didžiulėmis perspektyvomis ir specialistų potencialu. Anot jo, tai pirmoji ERPB investicija į IT sektorių Baltijos valstybėse.

Ponas Bartusevičius prognozavo, kad po kelerių metų visos trys Baltijos šalys bus viena IT rinka ir pralaimės tos bendrovės, kurios artimiausiu metu nesuskubs plėsti savo veiklos kaimyninėse valstybėse.