Pirmuosius kontrolės padidėjimo požymius galima įžvelgti naujausiuose „Nexus“ išmaniuosiuose telefonuose. „Nexus 5X“ ir „Nexus 6P“ dizainas yra panašus, beveik identiškos kameros, o pirštų atspaudų skeneris buvo panaudotas tas pats.

Šaltinis patikslina, kad „Google“ kol kas visiškai neatsisakys „Samsung“, „LG“, „Huawei“, „Asus“ arba „HTC“ paslaugų, kadangi paieškos milžinei vis dar trūksta gamybos patirties ir tai patvirtina planšetinio kompiuterio „Google Pixel C“ problemų gausa. Tačiau ant šiais metais išleistų „Nexus“ jau nebematysime gamintojų logotipų.

„Google“ rimtus ketinimus patvirtina pagrindiniuose Amerikos televizijos kanaluose pradėta „Nexus“ reklaminė kompanija. Taip pat naujojo sezono populiaraus Kanados ir JAV mokslinės fantastikos televizijos serialo „X-Files“ pagrindiniai veikėjai naudojasi šios linijos išmaniaisiais telefonais. Tokių priemonių korporacija anksčiau niekada netaikė. Tai liudija, apie paieškos milžinės planą „Nexus“ prekinį ženklą padaryti taip pat atpažįstamą kaip „iPhone“ ar „Galaxy“.

Anksčiau internetinėje svetainėje „GSMArena.com“ pasirodė gandai, kad šiais metais „Nexus“ išmaniuosius gamins HTC. Anot šaltinio, vienas iš prietaisų gaus 5 colių ekraną, o antrasis – 5,5“. Anksčiau Taivano bendrovė jau bendradarbiavo su „Google“ ir 2010 metais išleido „Nexus One“, o 2014 m. – planšetinį kompiuterį „Nexus 9“.