Lygiai prieš 80 metų jos senelis karalius George'as V pirmasis pradėjo karališko kalėdinio sveikinimo, kuris dabar transliuojamas gruodžio 25-ąją, tradiciją. Įrašydama kalbą naujausių technologijų pagalba, karalienė pažymi jubiliejinius 60-uosius savo valdymo metus.

"Kasmetinis karalienės Kalėdinis sveikinimas bus pirmą kartą transliuojamas per 3D televiziją", - informavo rūmai.

"Jis bus parodytas 15 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku, jį taip pat bus galima matyti standartinės arba didelės raiškos formate",- sakoma pranešime.

Pirmą kartą į britus per televiziją 86-erių metų karalienė kreipėsi 1957 metais, ir vėliau kasmet sveikindavo savo tautiečius, išskyrus 1969-uosius, kai vietoje sveikinimo buvo parodytas dokumentinio filmo apie Britanijos karališkąją šeimą pakartojimas.

Nors pirmoji karalienės kalba buvo transliuojama tiesiogiai, paskutiniais metais ji yra įrašoma iš anksto.

Pirmąjį kalėdinį kreipimąsi į britus per radiją karalius George'as V pasakė 1932 metais.

Šis sveikinimas - reta proga karalienei išsakyti savo pačios mintis, kadangi pagal konstitucines nuostatas politiškai ji privalo išlikti neutrali.

Kalbą karalienė ruošia pati ir dažnai joje remiasi savo pačios patirtinimi, tačiau neužmiršta paminėti ir aktualiausių to meto problemų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)