Kiekvienas lipęs ant scenos pranešėjas, pradedant „Apple“ vadovu Timu Cooku, baigiant jo komandos nariais, buvo susižavėję ir negalėjo nutylėti apie susijaudinimą pristatant naujuosius prietaisus ar jų patobulinimus.

Tendencijas galima apibrėžti gana aiškiai: išmanieji telefonai jau išnaudojami kaip tik įmanoma, o štai lobiai slypi išmaniųjų laikrodžių ir televizijos technologijose. Štai šios dvi technologijos turėtų pakeisti mūsų mąstymą ir „prilipti“ prie vartotojų neatplėšiamai: taip, kad net pasitarnautų sveikatos tikslais ar leistų patogiai išsidrėbus ant sofos patirti apsipirkimo malonumą.

Rinkos prabangusis „Apple“ renginys nesužavėjo: kompanijos akcijų kaina renginio metu krito 1.2 proc.

„iPhone“ – su neįtikėtinas valdymo galimybes turinčiu ekranu

Pranešta apie naujuosius „iPhone 6s“ ir „iPhone 6S Plus“. Pasakęs, kad „iPhone“ pakeitė pasaulį, T. Cookas rėžė, kad tai geriausiai sukurti telefonai pasaulyje.

iPhone
Kaip technologijų kritikai atspėjo prieš kompanijos metų įvykį, nuo šiol „iPhone„reaguos į prisilietimų stiprumą. Nauja technologija pavadinta „3D Touch“, kuri pakeitė anksčiau naudotą pavadinimą „Force Touch“.

Telefonai turi 12MP „iSight“ kamerą, kuri vaizdus padaro ryškesnius ir dar labiau pabrėžia detales nuotraukose. „iPhone“ kamera buvo patobulinta pirmą kartą nuo to laiko, kai buvo išleistas „penktukas“.

4k video taip pat pristatytas pirmą kartą: kiekviename video kadre vartotojai galės suskaičiuoti 8 mln. pikselių. Telefonu filmuotas video atrodys gražiai, bet telefonas informacija perpildytas taip pat bus greitai, tvirtina kritikai.

Naujasis „iPhone“ 70 proc. sparčiau reaguoja į užduotis ir 90 proc. greičiau atlieka grafines užduotis palyginti su praėjusiais metais pristatytais modeliais.

Naujieji „iPhone“, pasirašant dviejų metų kontraktą, kainuos 199 dolerius. Telefonus užsisakiusieji iš anksto, gaus po poros dienų – rugsėjo 12-ąją, o parduotuves jie pasieks rugsėjo 25 dieną.

Grandiozinis „iPad“ – su kompanijos įkūrėjo nekęstu priedėliu

Naujasis „iPad Pro“
Antroji naujiena – „iPad“ pristatymas. Kaip ir tikėtasi, pristatytas „iPad Pro“. Daugiausiai funkcijų turintis ir inovatyvus, taip pat didžiausią ekraną, lyginant su ankstesnėmis produkto versijomis, turintis „iPad“. Sakoma, kad juo galima dirbti ir tuos dalykus, kurie itin nepatogūs turint palyginti mažą telefono ekraną. Jo kūrėjai tvirtina, kad šis prietaisas turėtų pakeisti nešiojamąjį kompiuterį.

Naujasis „iPad Pro“ kainuos nuo 799 dolerių.

Jo įstrižainė – 12,9 colio, o raiška – 5,6 mln. pikselių. Technologijų kritikai juokauja, kad tai – kaip „MacBook“ kompiuteris, tik be klaviatūros. Bet klaviatūrą jis gali turėti: jam skirta išmanioji klaviatūra kainuos 169 dolerius.

Business Insider“ jau spėjo perversti „Apple“ įkūrėjo Steve Jobs biografiją ir patikino, kad „Apple“ šio tendencijų ir naujovių pristatymo metu padarė klaidą: ji pristatė „Apple“ pieštuką – nekenčiamiausią S. Jobs daiktą. Savo biografijos rašytojui Walteriui Isaacson „Apple“ įkūrėjas yra pasakęs, kad „tuo metu, kai ją įsigysi, mirsi.“ „iPad“ valdymo lazdelė, vadinama „Apple“ pieštuku pristatyta ir ji kainuos 99 dolerius.

„iPad Pro“ T. Cooko vadinta didžiausia naujiena po „iPad“ atsiradimo.

Į kelią – laikrodžiai

„Apple“ pristatymo renginys prasidėjo nuo laikrodžių, kuriuos kompanija, galima spręsti, laiko pažangiausia technologija, turinčia labai šviesią ateitį. Pažadėta, kad laikrodžiai tuoj taps nepakeičiami tarsi išmanieji telefonai šiuo metu.

Jie tarnaus sportuojant, dirbant, bendraujant, leidžiant laisvalaikį ir net prižiūrint sveikatą. Jau dabar programėlių parduotuvėje galima rasti apie 10 tūkst. programėlių skirtų laikrodžiams, tačiau tai – tik pradžia. Pavyzdžiui, greitai joje bus galima surasti ir socialinio tinklo „Facebook“ susirašinėjimo programėlę.

Kompanija prognozuoja, kad laikrodžiai bus naudojami netgi sveikatos priežiūrai. Tarkime, jie stebės jūsų širdies ritmą, o visus gautus duomenis matysite ne tik jūs, bet ir jūsų gydytojas.

Stulbinanti naujiena stileivoms – laikrodžiai turės naujas apyrankes. Žadama, kad spalį klasikos mėgėjai galės įsigyti odinių, dukart aplink ranką apsivejančių apyrankių. Taip pat atnaujintos senosios apyrankės. „Apple“ pradėjo rastis spalvų: kompanija pristatė ir raudonų apyrankių.

Televizija taps patogesnė

Pristatytas ir atnaujintas „Apple TV“ priedėlis. T. Cookas tvirtina, kad televizijos ateitis – programėlėse. Jų kelionė į televiziją jau prasidėjusi, o ilgainiui šie prietaisai turėtų prilygti ir išmaniesiems telefonams. Šios technologijos ateitis – kaip „Apple“ laikrodžių. Kol kas ji, tvirtino ekspertai, nėra išnaudota.

Apple TV
Tai bus prietaisas, skirtas žaisti žaidimams, klausyti muzikai ir žiūrėti televizijos programoms. Negana to, kad jį bus galima valdyti balsu, virtualus asistentas (greičiau asistentė) Siri, atliks paiešką „iTunes“, „NetFlix“, „Hulu“ ir kitose programėlėse. Televizijoje bus galima ir apsipirkti, ir tai tikrai neatrodys taip, kaip atrodo dabartinės televizijos parduotuvės: didesnė raiška, patogus naršymas, planuoja „Apple“ atstovai.

„Mes nekantraujame pamatyti, ką su televizija padarys 11 mln. jų vartotojų ir jų kūrėjų, nes nuo šiol prie jos kūrimo galės prisidėti visi norintieji. Televizija tampa interaktyvi, tokia, kokios norėjote“, – teigė „Apple“ vadovas ir pakvietė televizijos programėlių kūrėjus prisijungti jau dabar.

„Apple TV“ priedėlio kainos kainos prasideda nuo 149 dolerių. Rinką prietaisas pasieks spalį, o iki metų galo jis pasieks ir kitų 100 šalių parduotuves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)