Dokumentas prieinamas „Apple“ techninio palaikymo puslapyje.

„Ar pasiruošę pereiti prie „iPhone? Štai keletas patarimų, norint perkelti fotografijas, muziką, dokumentus ir kitą turinį iš „Android“ išmaniųjų telefonų į „iPhone“, – kalbama „Apple“ pranešime.

Kompanija sufleruoja mobilių įrenginių su „Google“ platforma vartotojams, kad el. paštas, kontaktai ir kalendoriaus duomenys gali būti perkelti į naująjį „iPhone“, sukūrus naują paskyrą programėlėje „Paštas“ arba paaiškina, kaip importuoti turinį iš socialių tinklų.

Jei tokie variantai vartotojo netenkina, galima įdiegti trečių šalių programėles – pavyzdžiui, „AT&T Mobile Transfer“ arba „Copy My Data“, kurios prieinamos tiek „Android“, tiek ir „iOS“ sistemose.

Fotografijų ir vaizdo klipų perkėlimui „Apple“ siūlo pasinaudoti kompiuteriu su įdiegta programa „iTunes“ – vartotojas iš pradžių duomenis kopijuoja į kompiuterį, o paskui sinchronizuoja juos su „iTunes“, taip sėkmingai perkaldamas viską į „iPhone“.

Galima pasinaudoti ir trečių šalių programėlėmis „Copy My Data“ arba „Android File Transfer“. Analogiškas metodas siūlomas ir knygų, muzikos bei PDF dokumentų perkėlimui. Norint perkelti kitus dokumentus, būtina juos nukopijuoti į kompiuterį, vėliau juos perkelti į „debesų“ tarnybą „iCloud“, po to visa ta galima sėkmingai nusiųsti į iPhone.

Kalbant apie programėles, „Apple“ pareiškė, kad daugumą iš būtinų programų galima rasti „App Store“. Tiesa, perkelti nusipirktas „Android“ programėles nepavyks – jei norima programėlė yra mokama, teks už ją vėl sumokėti.

Išmaniųjų telefonų „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ prekyba prasidės rugsėjo 19 d. dešimtyje pasaulio šalių, tuo tarpu antroji pardavimų banga prasidės rugsėjo 26 d. Kada tai įvyks Lietuvoje, kol kas neaišku.

Ekspertų teigimu, Apple gali patraukti į savo pusę nemažai vartotojų, kurie anksčiau naudojo „Android“ įrenginius, nes šie turėjo didelius ekranus. Savo ruožtu, naujieji „iPhone“ peraugo 4 colių ekrano įstrižainės ribą ir dabar gali pasigirti 4,7 ir 5,5 colių įstrižainės ekranais.

Leidinio „AppleInsider“ duomenimis, taip vadinamų „trade-in“ užklausų (naudoto įrenginio grąžinimas ir naujo įsigijimas su priemoka) skaičius, kalbant apie „Samsung“ išmaniuosius telefonus, smarkiai išaugo po to, kai buvo anonsuoti „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“. Akivaizdu, kad „Samsung“ privalės imti aktyvių veiksmų, jei norės išlaikyti dabartinę vartotojų bazę.