Mokslininkai antradienį paskelbė, kad šie fragmentai buvo rasti Judėjos dykumos urve. Tyrėjai kelis metus vykdė šios dykumos urvų apžiūrą, rašo „The Independent“.

Negyvosios jūros rankraščiai yra vieni iš ankstyviausių hebrajų kalba parašytų tekstų.

Naujai atrastuose ritiniuose yra graikiški Senojo Testamento Nahumo ir Zecharijo knygų vertimai. Vienintelis tekstuose hebrajų kalba parašytas žodis yra Dievo vardas.

Kaip skelbia Izraelio tarnybos, urvas, kuriame buvo rankraščiai, yra riboto patekimo. Į jį galima patekti tik nesaugiau ropojant žemyn skardžiu.

Izraelio senienų tarnybos direktorius Izraelis Hassonas tvirtino, kad šis atradimas turi būti nubudimo taškas valstybei.

„Kad užbaigtume šią istoriškai svarbią operaciją mums reikia išteklių. Turime užtikrinti, kad atgausime visus tekstus, kurie dar nebuvo atrasti urvuose, kol jų nepavogė kiti asmenys.

Manoma, kad dabar tyrinėjamuose urvuose žmogaus kojos nebuvo beveik du tūkstančius metų.

Tarp kitų urvuose atrastų artefaktų buvo senovinis krepšys ir mumifikuotas vaikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)