Nuotraukoje matyti net ir smulkiausios miesto infrastruktūros detalės – apšviestos gatvės, urbanizuotos teritorijos, priemiesčių ir žemės ūkio zonos.

Iš orbitos įamžintame Antalijos vaizde labiausiai kontrastuoja apšviesta miesto infrastruktūra ir neapšviesti parkai, aplinkinėse kalnuotose vietovėse esantys miškai. Nuotraukoje taip pat išryškėja oro uostas, greitkeliai, keliai ir jūrų uosto teritorijos.

Iš TKS matoma Antalija.

Antalijos šiaurėje ir šiaurės vakaruose esančios didelės tamsios sritys su mažomis gyvenvietėmis – tai kalnuotoje vietovėje esantys miškai. Žemės ūkio teritorijos palei Aksu upę suformuoja tamsią erdvę, esančią tarp Antalijos ir Seriko. Aksu upė, ištekanti iš Tauro kalnų, tiekia gyvybiškai svarbų vandenį ne tik gyvenvietėms, bet ir žemės ūkiams.

Ryškios baltos, mėlynai žalios ir violetinės spalvos šviesos, nusidriekusios pakrantėje tarp Antalijos ir Seriko – tai apšviestos populiarios turistinės, kurortinės vietos. Baltos ir mėlynos (šviesos diodų) apšvietimo spalvos kontrastuoja su geltonais apšvietimo spalvų tonais, kurie būdingi senesnėse, dar nemodernizuotuose teritorijose.

Šiuo kadru NASA pasidalijo šių metų liepos 31 dieną. Antalijos vaizdas iš Žemės orbitoje skriejančios Tarptautinės kosminės stoties užfiksuotas „Expedition 67“ įgulos nario 2022 metų rugsėjo 17 dieną.

Didžiausios raiškos kadrą galite pamatyti NASA svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją