Manoma, kad oro pagalvėlės užkulniuose ir paduose amortizuoja sportininko judesius, tačiau Australijos mokslininkai nustatė, kad nepaisant patogumo, tokie sportbačiai buvo daugumos kulkšnies sužeidimų priežastimi.

Tyrimo autorių nuomone, oro pagalvėlės yra viena didžiausių kojos nestabilumo priežasčių ir padidina sausgyslių patempimo ar išnarinimo riziką.

Australijos mokslininkai vaizdo įrašuose stebėjo 10393 krepšinio žaidėjų. Iš 1000 žaidėjų 3,85 susižedė kulkšnį, tačiau daugiau nei pusė iš jų nepaprašė gydytojų pagalbos.

Tyrėjai nustatė, kad prastai atliktas apšilimas bei ankstesni sužeidimai taip pat turėjo įtakos susižeidimų procentui. Tyrimas taip pat parodė, kad daugiau nei pusę laiko ant atsarginių suolelio žaidėjai praleido būtent dėl kulkšnies sužeidimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją