News.com rašo, kad ateivių medžiotojai ir sąmokslų teorijų ieškotojai įsitikinę – ši diena į istorijos vadovėlius įeis kaip diena, kurią buvo pranešta apie ateivius.

2009 metais, kai „Kepler“ pradėjo darbuotis kosmose, mokslininkai net neįtarė, kiek į Žemę panašių planetų buvo už saulės sistemos ribų, tačiau greitai teleskopas atskleidė stulbinančią tiesą: beveik kiekviena žvaigždė turi po savo atskirą pasaulį. Stebėdami „Kepler“ rezultatus, astronomai nusprendė, kad kiekviena danguje matoma žvaigždė turi bent vieną aplink ją besisukančią planetą.

Tada 2014 m. kosminis laivas pradėjo naują, kiek praplėstą misiją, pavadintą K2. Vien pirmosios metu jis jau buvo aptikęs beveik 4 tūkst. 700 kandidačių į egzoplanetas, 1 tūkst. 41 patvirtintą egzoplanetą, taip pat 12 planetų, kurios yra panašaus dydžio į Žemę ir teoriškai turėtų gyvybei tinkamas sąlygas.

K2 misijos metu teleskopas toliau ieško egzoplanetų ir teikia duomenis apie jaunas žvaigždes, supernovas ir kitus kosmoso kūnus.Tai reiškia, kad šios NASA organizuojamos konferencijos metu, astronomai gali pranešti labai daug naujienų, susijusių su bet kuriuo „Kepler“ tiriamu objektu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)