Šie banginiai mūsų planetoje gyveno maždaug prieš 38–40 mln. metų eoceno epochoje. Tyrėjai apytikriai paskaičiavo, kad Perucetus colossus buvo maždaug 20 metrų ilgio ir svėrė iki 340 tonų. Jeigu mokslininkai nesuklydo, Perucetus colossus svoriu lenkia didžiausius dabartinius gyvūnus – mėlynuosius banginius – ir net masyviausius dinozaurus.

Priešistorinio banginio fosilijos.

Banginio fosilijas atradęs paleontologas Mario Urbina teigė, kad tai svarbiausia fosilija jo karjeroje. Fosilijos aptiktos Ikos dykumoje, 39 mln. metų senumo uolienose.

Iš viso iškasta 12 slankstelių, keturi šonkauliai ir dubuo. Kaukolės kol kas neturime, bet rastų liekanų užteko, kad galėtume parašyti straipsnį, kuris buvo paskelbtas žurnale „Nature“, ir padarytume išvadą, jog tai yra sunkiausias gyvūnas Žemės istorijoje“, – teigė banginio posilijas atradęs paleontologas Mario Urbina.

Priešistorinio banginio fosilijos.

Minimalus Perucetus colossus svoris – 85 tonos, vidutinis – 180. Argentinozauras – ilgą kaklą turėjęs keturkojis žolėdis, maždaug prieš 95 mln. metų gyvenęs Argentinoje, gegužės mėnesį paskelbtame tyrime buvo įvardytas kaip sunkiausias dinozauras, jo svoris turėjo siekti apie 76 tonas.

Priešistorinio banginio fosilijos.

„Tai buvo vienas keisčiausių radinių mano karjeroje. Nežinau, ar girdėjote šią istoriją, bet aš išlipau iš automobilio per langą, nes susiginčijau su vairuotoju, kuris nenorėjo manęs nuvežti į nurodytą vietą. Bet visgi ją pasiekiau, ir štai rezultatai. Manau, kad prireiks daugelio metų, kol iškasime visas šio gyvūno liekanas“, – sakė M. Urbina.

Priešistorinio banginio fosilijos.

Perucetus colossus buvo aptiktas fosilijomis garsėjančioje pakrantės dykumoje pietinėje Peru dalyje.