Įdomu tai, kad minint 20-ąsias skrydžio į kosmosą metines įvyko ir pirmasis „Shuttle“ programos skrydis – į kosmosą pakilo amerikiečių daugkartinio naudojimo erdvėlaivis „Columbia“. Tiesa, amerikiečiai visai neketino atsiriekti gabalėlio šlovės, kuri pelnytai priskiriama Jurijui Gagarinui. Mat „Columbia“ skrydis buvo planuotas balandžio 10 dienai, tačiau dėl kompiuterio klaidos jį teko kuriam laikui atidėti.

O dar po 20 metų, 2001 m. balandžio 12 dieną, kosmoso entuziastai nusprendė, kad nėra tinkamesnės dienos pasidžiaugti kosmoso tyrimais ir pradėjo rengti vakarėlius visame pasaulyje. Praėjusiais metais vakarėliai buvo surengti ne tik visuose žemynuose, bet ir Tarptautinėje kosminėje stotyje.

Šiemet Jurijaus naktų organizatoriai ketina žengti kiek tolėliau – vakarėlį simboliškai surengs ir Marse. Tiesa, šampano ten niekas neatidarinės ir publikos tikriausiai susirinks nedaug. Bet už tai marsaeigis „Curiosity“ nusiųs sveikinimus į socialinį tinklą „Facebook“ ir mikrotinklaraščių svetainę „Twitter“.

Kosmonautikos entuziastai kviečiami Jurijaus naktį atšvęsti ir Vilniuje, „Warsteiner Gluck“ klube nuo 22 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)