Nors stresas yra natūrali mūsų psichikos ir kūno reakcija į iššūkius ar problemas, per dažnai patiriamas jis gali būti kenksmingas žmogaus organizmui. Anksčiau žmonės nebuvo nuolat blaškomi itin didelio informacijos srauto. Informacija keliaudavo lėčiau ir ilgiau, o dabar, internetas ir išmanieji įrenginiai mums padeda sužinoti didelius kiekius informacijos čia ir dabar. Gyvenimo tempas taip pat tapo greitesnis. Tai stipriai padidina stresorių atsiradimo tikimybę, todėl žmogus stresą jaučia dažniau.

Tačiau šių dienų stresas – kitoks.

Žmonės visais laikais patirdavo stresą, tik šiais laikais patiriami stresoriai yra kitokie, su kuriais žmonėms neteko susidurti prieš šimtus metų. „Organizmas nepatiria iššūkių ir streso dėl, pavyzdžiui, maisto stokos, kurį patirdavo mūsų protėviai, bet užtat mes patiriame kitą stresą. Turime labai daug emocinių išgyvenimų, stresų, depresijų ir mes patiriame daug spaudimo, multitaskinimo“, – sako antropologas Donatas Brandišauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją