„Perseverance“ objektą aptiko rugsėjo 8 dieną (Žemės laiku) Jezero krateryje.

Marso tyrinėjimų gerbėjai šią nuotrauką įvardijo tarsi „katę, duonos kepalo pozoje“.

Dėl kampo, kuriuo į amžintas Marso akmuo, iš tiesų gali pasirodyti, kad objektas yra tarsi tupinčios katės formos – matyti „galva, dvi ausytės ir nutysęs kūnas“. Vis dėlto, kitu kampu ir kitu Marso paros laiku akmuo atrodo visiškai kitaip ir yra panašus į bet kurią kitą uolieną. Tad visa tai tėra šviesų, šešėlių žaismas ir kameros darbo atsitiktinumas.

Žmonės ne kartą yra įžvelgę Marso uolienuose ir kituose objektuose panašumų į pažįstamų daiktus ar net būtybes – visa tai vyksta dėl mūsų suvokimo ypatumų. Psichologai šį reiškinį vadina pareidolija.

Ir marsaeigis „Perseverane“ jau ne kartą nuo savo misijos 2021-aisiais pradžios pateikė vaizdų, kurie žmonėms kelia žemiškas asociacijas – buvo matomas paslapingas įėjimas į urvą, išsinėrusios gyvatės oda, veidai uolienose ir kt.

Vis tik kol kas tai tik Žemės gyventojų fantazijos, o ne realūs gyvybės įrodymai. O marsaeigis „Perseverance“ buvusios Marso upės žiotyse ieško tikrų gyvybės Marse įrodymų rinkdamas uolienų pavyzdžius ir fiksuodamas aplinką.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)