Praėjus kelioms valandoms ėmė strigti „New!“ puslapis, per dvi paras jame apsilankė beveik 21 tūkst. žmonių, o projekto tinklalapyje – ir neįtikėtini 198 tūkst. svečių, mikrotinklaraštyje „Twitter“ projektas minimas virš 4 tūkst. kartų. Be to, per parą agentūra gavo 162, o per savaitę – virš 550 laiškų su atsiliepimais iš viso pasaulio. 

Tarp įdomiausių – neoficialus Vokietijos „Wikipedia“ atstovo raginimas tęsti projektą ir „Spiegel“ žurnalisto, rengiančio apie tai straipsnį, užklausa. Taip pat sąskaitoje: 95 proc. internetinių duok penkis, siūlymas dizainą sukurti Prancūzijos biologinės įvairovės paramos fondui bei žymaus britų meno centro kvietimas dalyvauti puslapio kūrimo konkurse. Apie bendrus projektus ėmė klausinėti indai, amerikiečiai ir brazilai.

Noro subalansuoti „Wikipedia“ išvaizdą ir funkcijas įkvėptas projektas išjudino tiek programišių bendruomenę, tiek tarptautinius blogus. Pirmieji apie „Wikipedia Redefined“ ėmė aktyviai diskutuoti (nėra ko slėpti - ir piktintis), antrieji – rašyti recenzijas. Beje, teigiamas.

„Wikipedia Redefined“ dizaino ir programavimo darbai truko tris mėnesius, o projekto tikslai buvo ir tebėra du. Pirma, pradėti diskusiją, ar vieną lankomiausių pasaulio tinklalapių galima perdaryti taip, kad jis būtų grafiškai patrauklesnis ir patogesnis. Be to, išbandyti, ar būnant Lietuvoje galima sukurti pasaulinio lygio produktą. Toliau planuose - „Wikipedia Redefined“ versija, kurią galima naudoti vietoje tradicinės „Wikipedijos“.

Tinklalapio www.wikipediaredefined.com lankytojai taip pat gali siūlyti, kokių interneto svetainių dizainą jie norėtų pakeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)