Lietuvos mokslo tarybos (LMT) ir Lietuvos ambasados Prancūzijoje organizuotas vieno didžiausių ir svarbiausių pasaulyje mokslinių tyrimų centro atstovų vizitas – reikšmingas ir svarbus žingsnis siekiant partnerystės įgyvendinant bendrus mokslinių tyrimų projektus gyvybės ir sveikatos mokslų srityje, rašoma LMT pranešime spaudai.

Prancūzijos mokslininkai lankėsi Lietuvos sveikatos mokslų universitete, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre ir Medicinos fakultete bei Inovatyvios medicinos centre, kur apžiūrėjo pažangiausias mūsų šalies laboratorijas, bendravo su jose dirbančiais mokslininkais genų redagavimo, neurobiologijos, neurologijos srityse. Apskritojo stalo diskusijose dėmesys skirtas bendradarbiavimo perspektyvų aptarimui, ypač galimų partnerysčių, vykdant pažangiausius mokslinius tyrimus, identifikavimui.

„Džiaugiuosi, kad šio vizito metu su CNRS atstovais aptarėme glaudaus bendradarbiavimo perspektyvas ir kai kuriuos konkrečius žingsnius ateityje, kaip pavyzdžiui periodinius CNRS ir Lietuvos mokslinių tyrimų institutų neuromokslų srities tyrėjų susitikimus. Tikiuosi, kad partnerystė su CNRS atvers naujas galimybes ne tik mūsų, bet kitų šalių mokslininkams Lietuvoje vykdyti inovatyvius mokslinius tyrimus gyvybės ir sveikatos mokslų srityje, o CNRS patirtis ir kompetencijos diegiant naujausias mokslinių tyrimų technologijas ir jų pritaikomumą praktikoje leis mums dar veiksmingiau siekti efektyvių rezultatų neurologinių ligų ankstyvosios diagnostikos ir gydymo metoduose“, – sako LMT pirmininkas dr. Gintaras Valinčius.

Šis CNRS atstovų vizitas – tąsa ankstesnio Lietuvos bendradarbiavimo su šia organizacija: pernai organizuotas Lietuvos ir CNRS mokslininkų simpoziumas gyvybės mokslų temomis, šių metų pradžioje Lietuvos mokslininkai lankėsi CNRS gyvybės mokslų tyrimų laboratorijose Bordo mieste , o birželį LMT pirmininkas dr. Gintaras Valinčius ir Lietuvos Respublikos ambasadorius Prancūzijoje Nerijus Aleksiejūnas turėjo susitikimą su CNRS Biologijos instituto direktoriumi dr. André Le Bivic ir Europos ir tarptautinių ryšių vadovu Emmanuel Brouillet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją