Pasak L.Voroninos, paleidžiant kiekvieną raketą susikomplikuoja sinoptinė situacija. Ji paaiškino, kad jeigu raketa paleidžiama apsiniaukusią dieną, kai gali pradėti lyti ar snigti, po raketos starto lyja ar sninga gerokai smarkiau. Raketos paleidimo įtaka juntama 600 km spinduliu nuo starto vietos, pridūrė ji.

Per hidrometeorologijos centro atliktus tyrimus taip pat nustatyta, kad po raketos paleidimo 300-400 km spinduliu nuo starto komplekso oras atšąla.

Kazachstano hidrometeorologijos centras atlieka raketų paleidimo iš Baikonūro įtakos orams tyrimus jau dvejus metus. Per tą laiką buvo paleista 12 raketų. Pasak L.Voroninos, centras ketina tirti ir kritulių, iškritusių kosmodromo apylinkėse po raketų paleidimo, cheminę sudėtį.

L.Voronina pranešė, kad kosminių paleidimų įtaką tiria ir Rusijos hidrometeorologijos centras, bet, jos duomenimis, kolegų iš Rusijos rezultatai skiriasi nuo išvadų, kurias padarė Kazachstano mokslininkai. Rusijos hidrometeorologijos centras mano, kad raketų paleidimai iš Baikonūro neturi įtakos orams.

1994 metais Rusija išsinuomojo iš Kazachstano Baikonūro kosmodromą 20-čiai metų. Kasmet ji moka 115 mln. dolerių nuompinigių.