Kaip BNS sakė KMU Vaikų chirurgijos klinikos vadovas Vidmantas Barauskas, kūdikiui ši operacija atlikta dėl įgimtos sudėtingos patologijos, kai kasa gamino per didelį kiekį insulino ir dėl to vystėsi hipoglikemija, sukelianti cukraus trūkumą kraujyje.

"Kai žmogaus cukraus lygis per žemas jį gali ištikti ir mirtis", - teigė medikas. Operacija kūdikiui atlikta trečiadienį, šiuo metu jis gydomas KMU Neonatologijos klinikos Naujagimių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje. Berniuko sveikatos būklė stabili.

Pasak V.Barausko, kūdikiui paliktas 1 proc. kasos, tačiau jam teks nuolat duoti preparatus, kurie atstoja kasos funkciją - virškinimui reikalingo fermento gamybą.

"Pasaulyje yra atvejų, kai pacientams persodinama donoro kasa, todėl yra galimybė, kad ir šiam kūdikiui tas organas kada nors bus transplantuotas, nors Lietuvoje to dar nebuvo daryta", - kalbėjo medikas.

Tai antra tokia operacija Kauno klinikų istorijoje. Prieš trejus metus dėl tos pačios priežasties kasa buvo pašalinta 3 mėnesių kūdikiui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją