Palangoje, Vytauto ir Jūratės gatvių sankirtoje įkurtoje atviroje „Europiečių žaliųjų atostogų“ vasaros erdvėje rugpjūčio 8 – 17 dienomis kurorto gyventojai ir svečiai turėjo unikalią galimybę įsiamžinti šalia projekto simbolio – žaismingo Baltijos jūros žieduotojo ruonio muliažo.

Menininkės Gustės Karkalaitės - Pacevičienės, žinomos „Moytoy“ vardu, sukurtas 1, 5 m aukščio ir 2 m ilgio ryškus rožinis ruoniukas ragino visus nelikti abejingiems klimato kaitos problemoms ir sugalvoti pažadą, kaip kiekvienas fotosesijos dalyvis prisidės prie klimato kaitos mažinimo ir kitų ekologinių problemų sprendimo.

Iš viso sulaukta daugiau nei 300 eko pažadų, įdomiausi jų buvo publikuojami naujienų portale DELFI ir pateikti skaitytojų vertinimui. Visi norintys galėjo balsuoti ir išrinkti originaliausią eko pažadą.

Po beveik savaitę trukusio balsavimo eko pažado konkurso nugalėtoju tapo 21 metų klaipėdietis Jonas Remeikis. Daugiausia skaitytojų simpatijų pelniusio eko pažado autorius pasižadėjo „nesišlapinti jūroje ir rinkti savo šuniuko kakučius“. Šiandien vyksiančioje projekto „Europiečių žaliosios atostogos“ uždarymo šventėje jis bus apdovanotas ekologiška transporto priemone – dviračiu.

Konkurse dalyvavusių eko pažadų autoriai buvo pasiryžę rūšiuoti šiukšles, vaikščioti pėsčiomis, važinėtis laimėtu dviračiu ar viešuoju transportu, naudoti energiją taupančias elektros lemputes, įsigyti daugkartinio naudojimo pirkinių maišelius, nenaudoti plastikinių indų ir panašiai.

„Džiugu, kad konkurse aktyviai dalyvavo ne tik jaunimas, bet ir suaugę. Siekiant sumažinti pasaulinio atšilimo pasekmes, svarbus ne tik valstybių, bet ir nuoširdus kiekvienos šeimos indėlis. Reikia tikėtis, kad konkurso dalyvių pažadai taps gražiais pavyzdžiais aplinkiniams, ką kiekvienas galime nuveikti aplinkosaugos labui,“ – teigia projektą „Europiečių žaliosios atostogos“ inicijavusios Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Jurgis Vilčinskas.

Eko pažado konkursas „Aš pasižadu…“ – vienas iš daugelio Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje rugpjūčio 8 – 23 dienomis inicijuoto projekto „Europiečių žaliosios atostogos“ metu poilsiaujantiems Palangoje siūlytų konkursų, kuriais siekta atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemas, supažindinti Lietuvos žmones su kitų europiečių „žaliąja“ patirtimi.

„Europiečių žaliųjų atostogų“ vasaros erdvėje be minėto eko pažado konkurso poilsiautojai galėjo stebėti „Forumo teatro“ interaktyvius spektaklius, apsilankyti filmų peržiūrose, apsikeisti perskaitytomis knygomis knygų mainų mugėje, išmėginti savo jėgas graikiškų riešutų gliaudenimo ir valgymo varžybose, dviračio estafetėje, palapinės statymo varžybose ir kitose atrakcijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją