B. Lansdorpo bendrovė „Mars One“ 2023 metais ketina Marse išlaipinti pirmuosius keturis mėgėjus astronautus. Po to kas dvejus metus atvyks naujų, kurie bus nuolat lydimi filmavimo kamerų. Iš viso 24 buvę Žemės gyventojai Raudonojoje planetoje kurs koloniją. Skrydžių atgal nebus.

Pretendentai turi būti ne jaunesni kaip 18 metų. Iš jų reikalaujama geros sveikatos, socialinės kompetencijos ir gerų anglų kalbos žinių. Kas bus atrinktas, pradžioje turės atlaikyti stiprią spinduliuotę per septynis mėnesius truksiantį skrydį ir sunkų nusileidimą. Po to nuotykių mėgėjams teks gyventi sausoje planetoje, kurioje vidutinė temperatūra yra minus 55 laipsniai. Marso atmosferą pagrinde sudaro kenksmingas anglies dioksidas.

B. Lansdorpo duomenimis, vien tik pirmoji kelionė į Marsą atsieis 6 mlrd. dolerių (4,6 mlrd. eurų). Tai labai daug, pripažino jis. „Bet įsivaizduokite, kas bus, kai pirmieji žmonės nusileis Marse. Tikrai kiekvienas žmogus Žemėje tai norės matyti“, - kalbėjo B. Lansdorpas.

Iki šiol į Marsą buvo siunčiami tik automatiškai valdomi marsaeigiai. Pastarąjį kartą 2012 metų rugpjūtį planetoje nusileido NASA tyrimų robotas „Curiosity“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)