Tokio nestandartinio hobio atstovas yra Emilijus Petukauskas. Vyras laisvalaikiu išeina pasivaikščioti su metalo detektoriumi. Galbūt vaikščiodamas ką nors ras, bet greičiausiai tiesiog pailsės. O kartais šis hobis virsta itin svarbia veikla – E. Petukauskas vadovauja asociacijai „Metalo ieškiklių naudotojų klubas“ ir būtent šio klubo narius, kurių dabar yra apie 40, į pagalbą kviečiasi archeologai.

Su E. Petukausku kalbame apie šį neįprastą hobį, kuris kartais šiek tiek pakeičia istorija. Štai ir pavyzdys: vienas iš E. Petukausko kolegų rado monetą, kuri net 50 metų paankstina vieno Lietuvos miestų istoriją.

O apie tai, ką daryti radus archeologinį artefaktą, ir kokio atlygio už jį galima tikėtis pasakoja Kultūros paveldo departamento Veiklos koordinavimo skyriaus vyr.specialistas Ričardas Dediala.

Pagalba archeologams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją