Rusijai smogęs meteoritas įkvėpė vadinamųjų memų kūrėjus. Pašaipos neišvengė ir prezidentas Vladimiras Putinas – jis, pasikinkęs krentantį meteoritą, tapo vieno pirmųjų fotomontažų herojumi.

Žinoma, prisimintas ir Holivudo hitas „Armagedonas“. Šio kosminės apokalpisės filmo žvaigždė Bruce'as Willisas jau tapo Rusijos internautų pajuokos objektu. „Užtenka man skambinti!“ - viename iš memų „kalba“ astronauto kostiumu pasipuošęs B. Willisas.

Pajuokos objektu tapo ir Rusijos paštas. Esą jis taip vėluoja, kad ir pernai gruodį neva turėjusią įvykti pasaulio pabaigą „atnešė“ su beveik dviejų mėnesių pavėlavimu.

Tarp pokštų – ir pranešimai apie jau neva pastebimas „supergalias“ tarp Čeliabinsko gyventojų, ir pašaipos iš dalies Rusijos žiniasklaidos, kuri pasimovė ant internautų kabliuko ir Turkmėnistane esančios liepsnojančios duobės vaizdus skelbė kaip neva užfiksuotą meteorito nukritimo vietą.

Penu pokštams tapo ir humoro laida „Nasha Russia“, kurioje „kieti Čeliabinsko vyrai“ yra vienas iš nuolatinių siužeto motyvų. Internete jau sklando naujos metalurgijos pramone pagarsėjusio Čeliabinsko vyrukų gebėjimų interpretacijos. Pavyzdžiui: „Čeliabinsko vyrai tokie kieti, kad dabar geležies rūdą atsitempia tiesiai iš kosmoso“.

Internete jau sklando ir sumontuoti vaizdo įrašai, kurie su šypsena parodo, kas iš tiesų nutiko Čeliabinske.

 Šiame vaizdo įraše, kuris pirmą kartą publikuotas 2007 metais, iš tiesų yra ne meteorito paliktas krateris, o Darvazos liepsnojantis dujų krateris Turkmėnistane.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)