Kilmė


Tokiu teiginiu puikuojasi vaizdo įrašas feisbuke. Vaizdo įraše bandoma, iš konteksto išimant milijardieriaus žodžius, įrodyti, kad jis pats pripažįsta, kad skiepai – pavojingi ir skirti žmonijos populiacijos mažinimui.

Šiuo anglišku vaizdo įrašu imta dalintis ir tarp lietuviškų feisbuko grupių, pavyzdžiui, naujojoje „UNFOLLOW 15MIN.LT – Lithuania Real“ grupėje.

Melas


Billas Gatesas nori ir toliau žaisti Dievą ir naudoja savo skiepus masiniam genocidui.
„Facebook“

Vaizdo įrašo pradžioje matoma 2010 metais vykusi Billo Gateso „Ted“ pokalbis, kuriame jis aiškina, kad reikia sumažinti CO2 emisijas. Jis kalba, kad žmonės turi imtis veiksmų, kad CO2 emisijos nustotų nuolat augusios, o leistųsi žemyn ir taptų – 0.

Ar pavyks pasiekti nulines CO2 emisijas, priklausys nuo žmonių skaičiaus, paslaugų, kurias renkasi žmonės, sunaudojamos energijos ir energijos išskiriamas CO2 kiekis, kalboje sakė filantropas. „Pažiūrėkime į kiekvieną iš jų ir pamatykime, kaip galime tai (turima omeny CO2 – Delfi) padaryti – 0. Tikriausiai, vienas iš šių skaičių turės būti labai arti 0. Tai faktas iš mokyklinės algebros“, – sako B. Gatesas.

Pirmiausia turime populiaciją – 6,5 milijardai žmonių. Šis skaičius keliauja link 9 milijardų. Jeigu mes labai gerai padirbėsime su naujais skiepais, sveikatos apsaugos sistema ir reprodukcinės sveikatos paslaugomis, galėsime šį skaičių sumažinti 10–15 proc.“, – sako B. Gatesas.

Vaizdo įraše ši dalis pakartojama kelis kartus – neva tai įrodymas, kad skiepai yra genocido įrankis.

Toliau vaizdo įraše yra pateikiama tik garsinė 2011 metais su CNN Sanjay Gupta daryto Billo Gateso interviu ištrauka. Vaizdo įraše nėra minima nei koks tai interviu, nei su kuo. Interviu buvo skirtas aptarti filantropo veiklą. S. Gupta paklausia B. Gateso, ką reiškia siekis skirti 10 milijardų dolerių per ateinančius 10 metų tam, kad tai būtų „vakcinavimo metai“.

Vaizdo įraše galima išgirsti tik dalį B. Gateso atsakymo. Jis atsako, kad yra siekiama, jog vakcinos pasiektų vaikus, kuriems jų reikia ir tada jau bus įrankių, kurie padės sumažinti vaikų mirštamumą, populiacijos augimą. Viso vaizdo įrašo metu matomas užrašas: „Billa Gatesas pripažino, kad vakcinos yra naudojamos populiacijos mažinimui“.

Tačiau, priešingai nei nori įtikinti vaizdo įrašo autorius, B. Gateso iš konteksto išimti teiginiai neįrodo, kad jis siekia užsiimti genocidu ir tam naudoja skiepus.

Melaginga informacija

Kaip rašoma 2011 metų „Forbes“ straipsnyje, dar 1997 metais, kai B. Gatesas su žmona Melinda ėmė rūpintis žmonijos sveikata, jie sutelkė dėmesį į gimstamumo kontrolę, finansuodami „John Hopkins“ universiteto pastangas naudoti kompiuterius, kad besivystančio pasaulio moterys galėtų sužinoti apie kontracepciją. Logika buvo tokia: sveikata = ištekliai ÷ žmonės. Ir kadangi ištekliai, kaip pažymėjo B. Gatesas, yra gana riboti, atsakymas buvo susijęs su gyventojų skaičiaus kontrole.

Vėliau B. Gatesas padarė išvadą, kad gimstamumo kontrolė nebuvo geriausias būdas pasiekti lėtesnio gyventojų skaičiaus augimo tikslą. Tada imta teigti, kad vaikų mirtingumo sumažėjimas yra geriausias būdas apriboti populiacijos augimą: daugybėje skirtingų visuomenių B. Gatesas matė, kad kai mirštamumas mažėja (konkrečiai mažiau nei 10 mirčių 1000 žmonių) gimstamumas irgi mažėja, o gyventojų augimas – stabilizuojasi. Teigiama, dauguma tėvų nori turėti aštuonis vaikus ne todėl, kad nori turėti dideles šeimas, bet todėl, kad žino, kad daugelis jų vaikų mirs.

„Jei motina ir tėvas žino, kad jų vaikas gyvens iki pilnametystės, jie natūraliai pradeda mažinti savo populiaciją“, – „Forbes“ straipsnyje sako Melinda.

Ši Gatesų šeimos nuomonė ne kartą buvo išsakyta. Dar 2009 metais rašytame metiniame fondo laiške pora dėstė šią savo teoriją.

Kitaip tariant, B. Gatesas nesidomi vakcinomis, kad sumažintų gyventojų skaičių, naudodamas jas kaip mirties priežastį ar įrankį sterilizuoti nieko neįtariančias mases. Priešingai, B. Gatesas siekia, kad mažėtų vaikų mirštamumas, o taip, anot jo, sumažės tėvų poreikis turėti daug vaikų. Tokiu būdu turėtų sulėtėti žmonijos populiacijos augimas.

Tačiau ne visi sutinka su tokia logika. Štai 2014 metais „Science“ moksliniame žurnale buvo publikuotas straipsnis, kuriame buvo siekiama paskaičiuoti populiacijos augimo tempą. Tyrėjai suabejoju, kad B. Gateso siūlomas sprendimas yra veiksmingas.

Tačiau nepaisant šio fakto, yra melaginga teigti, kad B. Gatesas skiepais bando naikinti žmoniją.

Šaltiniai:

  • https://www.snopes.com/fact-check/bill-gates-vaccinations-depopulation/
  • https://science.sciencemag.org/content/346/6206/234?iss=6206
  • https://www.gatesfoundation.org/who-we-are/resources-and-media/annual-letters-list/annual-letter-2009
  • https://www.forbes.com/sites/matthewherper/2011/11/02/the-second-coming-of-bill-gates/#70393e8e13fd
  • https://www.gatesfoundation.org/Who-We-Are/General-Information/Foundation-Factsheet
  • http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/1102/05/hcsg.01.html
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)