Apie tai savo feisbuko paskyroje pranešė miesto meras Valdas Benkunskas. „Visiems, kuriems šiandien kyla nostalgija laikams prie ruso, mieste pastatėme tinkamiausią vietą pagerbimo simboliams“, – tokiais žodžiais kartu su konteinerio nuotrauka pasidalino meras.

Šis V. Benkunsko įrašas susilaukė nemažai reakcijų. Didžioji dalis komentatorių giria tokį sprendimą, visgi pasitaikė ir tokių, kurie bando teisinti vilniečius, kurie mini šią dieną.

„Delfi“ lankėsi Antakalnio kapinėse, kur rinkosi pergalės dieną minintys vilniečiai.

„Man nepatinka čia, nėra paminklo, nėra kur padėti gėlių. Negerai, čia mūsų atsiminimas, mūsų istorija, reikia gerbti žmones, jie mirė už mus. Čia ne prie ko politika, čia nuo fašizmo žmones išlaisvino. Fašizmas dar baisesnis už okupavimą. Jūs nežinot, o mano senelė, mama žino, kaip jie gyveno, kas yra tikrai okupavimas. O čia ne okupavimas, čia – žaidimas“, – žiniasklaidai komentavo kapinių lankytoja Margarita.

„Man nepaprastai gėda. Mūsų atminties jie niekaip nenužudys, nenužudys. Mano dėdė yra lietuvis, jie kare kaip kino filme susipažino ir karo metu apsivedė. Štai čia jis yra palaidotas ir aš pas jį ateinu. Nes jis kariavo ir žuvo. Gėda tokiai valdžiai, jei sodins, tegu sodina“, – piktinosi dar viena lankytoja Liudmila.

Daugiau apie gegužės 9-osios minėjimą Antakalnio kapinėse galite pasiskaityti ČIA.