Kas taip išradingai pažymėjo I. Končiaus gatvėje atsivėrusią didžiulę duobę, neaišku. Prieš kelis mėnesius šioje vietoje UAB „Plungės lagūna“ buvo iškasusi tranšėją, kad galėtų pakeisti nuotekų ir vandentiekio vamzdžius. Matyt, būtent dėl šių darbų ta I. Končiaus gatvės dalis tapo ypač duobėta – prasidėjus atlydžiui gruntas tiesiog susmuko.

Pasak Plungės miesto seniūno Gintaro Domarko, ta pati „Plungės lagūna“ ar kita „Plungės vandenų“ samdyta įmonė sušilus orams turės atstatyti buvusią gatvės dangą, bet kol kas orai to padaryti neleido.

Seniūnas sakė dar nematęs vidury gatvės žaliuojančios eglaitės, bet pažadėjo tuoj pat pasirūpinti, jog ten atsivėrusi duobė būtų užlyginta. „Antraip, jei uždelsime, turėsim kviesti želdinių komisiją ir spręsti, kaip tą eglę išrauti“, – šmaikštavo seniūnas.

Vis dėlto kalbai pasisukus apie dabartinę Plungės miesto gatvių būklę noras juokauti kaipmat išgaravo. G. Domarkas sakė kiekvieną darbo dieną į miestą siunčiantis du darbininkus, kad šie su šalto asfalto mišiniu užpiltu didžiausias po žiemos atsivėrusias duobes.

„Ši žiema, kai naktimis šaldavo, o dienomis būdavo atlydys, mūsų miesto gatvėms buvo pražūtinga. Dar nepamenu, kad po žiemos būtų atsivėrę tiek duobių. Paprastai šis procesas prasidėdavo kovo vidury, o šiemet – vasariui įpusėjus. Tad dabar vargstam, „gaudom“ didžiausias duobes ir užpilam šaltu asfaltu. Kol kas nėra sugalvota kitos technologijos, kaip žiemą laikinai išlyginti dangą – iki sulauksim pavasario, kai prasidės didysis duobių lopymas“, – kalbėjo seniūnas.

Apie tai, kad miesto gatvių būklė šiemet ypač prasta, jau kurį laiką kalba ir plungiškiai. Ne vienas lieja pyktį dėl to, kad kiti miestai, tvarkydami savo gatves, jau toli nuėjo į priekį, o Plungė kaip buvo, taip ir liko „sulopyta“. Tik dabar dėl permainingų orų gatvių būklė dar sparčiau prastėja. Tad miesto prieigose pasitinkantį užrašą „Plungė tvarkosi“ ne vienas vadina valdžios pasityčiojimu iš žmonių. Kaip ir pažadus dar aktyviau remontuoti gatves bei kelius, kurių dabar, prieš rinkimus, pasipylė kaip iš gausybės rago.