Spaudos konferencijos metu Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vedėja Eglė Bružienė pristatė darnaus judumo planus Šiaulių mieste.

„Viena didžiausių problemų, ne tik Šiaulių mieste, ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, yra didėjantis automobilių kiekis. Pastarieji yra didžiausi mūsų miestų aplinkos teršėjai“, – teigė Eglė Bružienė.

Siekiant mažinti aplinkos taršą, Šiaulių miesto savivaldybė jau nuo 2018 metų yra parengusi darnaus judėjimo planą. 2022 metais šis planas buvo patikslintas. Šio plano pagrindinis tikslas – iki 2030 metų Šiaulių mieste įrengti, rekonstruoti dar virš 70 kilometrų takų, kurie būtų skirti važiuojantiems dviračiais ir pėstiesiems. Tai sudarytų apie 73 atkarpas, kurios bus susijungusios į vieną bendrą dviračių takų tinklą. Galima pasidžiaugti, kad nuo 2018 metų iki šiol Šiaulių mieste buvo įrengta ir rekonstruota apie 52 kilometrus dviračių takų.

Pasak E. Bružienės, šiemet takus numatoma įrengti:

  • Aukštabalio gatvės tęsinyje iki Baltų gatvės;
  • tarp Aukštabalio ir Liejyklos g.;
  • palei Liejyklos g.;
  • palei Pramonės g.;
  • palei Aušros al.;
  • Jablonskio g. nuo Architektų g. iki Šiaulių arenos;
  • tarp Vilniaus ir Šeduvos gatvių.

Šiauliečiai dabar jau turi galimybę patogiai susipažinti su dviračių takų žemėlapiu. Jame galima rasti visą esamą ir planuojamą dviračių takų situaciją, jų ilgius, vietas, tipą. Interaktyvų žemėlapį parengė Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus specialistė Lorinta Laureckytė, kuri atsakinga už judumo plano analizavimą ir duomenų rinkimą.

Šį žemėlapį galite rasti apsilankę Šiaulių miesto savivaldybės internetiniame puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją