Vienas toks pastatas yra Klaipėdos g. 146. Naujienų portalo JP žiniomis, pastatas ruošiamas pardavimui. Tuo turėtų užsiimti Turto bankas, tačiau jis dar negavo nurodymo iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, kuriai pavaldus Panevėžio mokymo centras.

Prasidėjus Stasio Eidrigevičiaus menų centro (SEMC) statyboms, kino centras „Garsas“ buvo perkeltas į pastatą Klaipėdos g. 146. Panevėžio miesto savivaldybei galimai teks ieškoti kino centrui patalpų kitur, kol jis galės būti perkeltas į SEMC.

Pastatas priklauso ministerijai


Panevėžio mokymo centro direktorius dr. Donatas Bakšys sakė, kad pastatas Klaipėdos g. 146 bus parduodamas.

„Pastatas nėra mūsų, todėl sprendimus priimame ne mes. Pastatas priklauso valstybei – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai. Todėl sprendimus ir priims ministerija. Negaliu pasakyti, kada tai bus, nes to sprendimo laukiame ir mes. Manau, šis klausimas bus išspręstas“, – aiškino D. Bakšys ir tęsė:

„Iki pernai metų pabaigos šiame pastate dar vyko mokymai, bet nuo šių metų priėmėme sprendimą – pastate Klaipėdos g. mokymai, užsiėmimai nebus rengiami. Šiuo metu vyksta valstybės turto optimizavimas ir priimami sprendimai, kokių pastatų nebereikia. Beje, sprendimas dėl pastato Klaipėdos g. 146 pardavimo buvo priimtas dar iki trijų profesinių mokymo įstaigų sujungimo, todėl kito sprendimo priimti kaip ir nereikia. Kita vertus, negaliu komentuoti priimtų sprendimų, nes jie priimti iki man pradėjus vadovauti Mokymo centrui.“

Situacijos nekomentuoja


Pasiteiravus, kas bus su kino centru „Garsas“, kuris užima dalį pastato Klaipėdos g. 146, D. Bakšys aiškino, negalįs komentuoti.

„Kadangi turtas valstybės, tuo klausimu teks kalbėti su valstybės atstovais. Tai gali atsakyti Turto bankas arba atitinkamai Švietimo, mokslo ir sporto ministerija“, – paaiškino Panevėžio mokymo centro vadovas.

Pardavimo procesas dar nevyksta


Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovas Karolis Vaitkevičius naujienų portalui JP sakė, kad Panevėžio mokymo centras patalpas, Klaipėdos g. 146, gavo pagal panaudą iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

„To pastato pardavime Turto bankas kol kas dar nedalyvauja, o pats Panevėžio mokymo centras pastato negalės pardavinėti, nes jis jiems nepriklauso. Pardavinėti gali tik ministerija ir ji dėl pardavimo kreipsis į Turto banką. Tačiau pardavimo proceso pradžios dar nėra ir neturime žinių. Kai tik ministerija kreipsis, vyriausybė priims nutarimą ir tik tada Turto bankas imsis veiksmų“, – pasakojo K. Vaitkevičius.

Galėtų perimti pastatą


Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna ramiai vertina pastato galimą pardavimą.

„Kai paaiškės, kada pastatas Klaipėdos gatvėje bus pardavinėjamas, tuomet bus aišku, ką reikės daryti. Kita vertus, šitoje vietoje yra žemės sklypas, pastate įrengta sporto salė ir yra didžiulis stadionas. Gal apskritai savivaldybei vertėtų pagalvoti apie šito pastato perėmimą. Savivaldybei tai būtų vertingas perėmimas, nes ateina nemažai europinių lėšų ir nusimato daug projektų. Tuomet ir kino centras „Garsas“ ten galėtų likti“, – aiškino T. Jukna ir priminė, kad kino centro patalpas įrengti Klaipėdos g. kainavo beveik 100 tūkst. eurų.

Kino salei įrengti reikia lėšų


Pasiteiravus, kada kino centras „Garsas“ galės persikelti į šalia SEMC įrenginėjamas kino salės patalpas, administracijos direktorius paaiškino:

„SEMC veikla prasidės, kai tik bus priduotas pastatas. Kino salė nebuvo numatyta projekte, tik buvo priimtas sprendimas pastatyti kino salę, kas ir buvo padaryta. Dabar gi reikia ieškoti galimybės, kaip įrengti kino salę, o tam reikia lėšų. Tai nebus greitai padaryta. Gali užsitęsti ir iki metų“.