I vieta skirta MB „Studija Heima“ už darbą „D11”. Iš architektų, plaukimo specialistų, Savivaldybės atstovų sudaryta komisija konstatavo, kad šiame pasiūlyme ypač integraliai valdoma pastato forma ir sąsaja su interjeru, meistriškai suvaldytos erdvės, puiki įvairių medžiagų dermė. Gerai įvertinta ir pastato funkcinė sąranga: aiškus planavimas, patogu orientuotis lankytojams, gerai išspręstas srautų judėjimas ir kt.

II vietą komisija skyrė UAB „In Ace“ („RoyalBlue“), trečiąją – MB „Dukart jot” kartu su B. V. „Johan de Wachter Architecten” („Grybšnis”).

Visi trys nugalėtojai bus apdovanoti 5000 Eur premijomis. Techninio projekto parengimo ir jo įgyvendinimo priežiūros paslaugų pirkimą su MB „Studija Heima“ numatoma tęsti neskelbiamų derybų būdu.

Projektas nugalėtojas:

Projektuotojų vizualizacija
Projektuotojų vizualizacija

Architektūrinių idėjų konkursui buvo pateikta 10 baseino vizijų. Savivaldybė, ekspertų komisija ir konkurso organizatoriai dėkoja visiems dalyviams už pateiktų darbų kokybę.

Savivaldybės siekis – įrengiant „Aukštaitijos“ sporto komplekso priestatą pastatyti tarptautinius FINA reikalavimus atitinkantį 50 m ilgio, 10 takelių baseiną. Čia atsirastų SPA zona, sporto salės, kineziterapijos kambariai ir kt. patalpos. Senąjį 25 m 4 takelių baseiną numatoma rekonstruoti. Naujasis priestatas turėtų sustiprinti teritorijos, kaip sporto ir sveikatingumo zonos, reikšmę mieste, bus pritaikytas bendruomenės susibūrimams ir laisvalaikiui.

Vasario 17 d. 11 val. Savivaldybės II a. salėje numatyta spaudos konferencija, kurioje dalyvaus ir konkurso nugalėtojai. Su visais 10 konkurso darbų galima susipažinti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)