Stintas kepė ir gatvėje, ir restoranuose

Viena populiariausių veiklų atvažiavus į populiariąją šventę – skanauti tiesiog gatvėje kepamas stintas ar verdamą žuvienę. Šiemet lankytojams buvo pasiūlyta ragauti ne tik įprastai ruoštos stintos, bet net ir su gintaro prieskoniu.

Į tradicinį renginį noriai įsitraukė ir vietos restoranai. Ne viename iš jų jau gerą savaitę iki šventės buvo galima ragauti šią visų taip mėgstamą žuvį, o patį šventinį savaitgalį daugelis maitinimo įstaigų siūlė išskirtines programas ar specialiai „Palangos stintai“ skirtus valgiaraščius.

Žinoma, visuose juose karaliavo būtent agurkais kvepianti žuvelė. Kainos svyravo nuo 4 iki 6 eurų už porciją.

Šventė – ne tik vietiniams

Šiemet tradiciškai daugiausia veiksmo vyko J. Basanavičiaus gatvėje. Čia žmonės galėjo ne tik pavalgyti, bet ir pasiklausyti koncertų, nusipirkti suvenyrų bei pasimėgauti niekada neatsibostančiu pajūriu. Iš skirtingų kraštų į Palangą suvažiavę žmonės dalijosi įspūdžiais – nors sakė, kad kainos, kaip ir kasmet, nedžiugina, bet šventės praleisti nesinorėjo.

Iš Kelmės į stintų šventę vykusi Renata sakė, kad pirmą kartą stintų šventėje buvo gal prieš tris metus. „Seniai norėjau dar kartą atvykti. Smagu pakeisti aplinką, pasižmonėti. Atrodo, kad čia suvažiuoja visa Lietuva! Nežinau, ar pavyks, bet manau, kad kitais metais irgi atvažiuosiu“, – šypsojosi pašnekovė.

Daug dėmesio šventėje sulaukė ir „ruonių“ maudynės. Šalčio nepabūgusi smalsuolių stebima sveikuolių minia nėrė į ledinę jūrą. Vis dėlto atrodė, kad jiems visai nešalta – visi tryško energija ir gera nuotaika.

Vienas tokių „ruonių“, kaunietis Tomas sakė, kad atvažiavo į Palangą iš dalies ir dėl šios atrakcijos. „Kiekvienais metais šoku į eketę, šiemet norėjau žiemą išsimaudyti jūroje. O su bendraminčiais juk smagiau. Ir drąsiau. Specialiai prieš šį išbandymą nevalgiau stintos – kad išlipus iš jūros galėčiau save apsidovanoti“, – šyptelėjo vaikinas.

Daugiau šventės akimirkų rasite galerijoje:

Už filmuotą medžiagą dėkojame https://www.f360.lt/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)