Šio renginio metu norima paskatinti kuo daugiau mokinių užsiimti neformaliu ir formaliu švietimu, patenkinti vaikų, jaunimo pažinimo ir lavinimosi poreikius, padėti jiems integruotis bei tapti aktyviais visuomenės nariais, ugdant pilietiškumą, iniciatyvumą, skatinant saviraišką ir platesnį požiūrį į pasaulį, kultūrinį bendradarbiavimą. Taigi, jei jūs nežinote, kur alternatyviai praleisti dieną, organizatoriai siūlo dalyvauti #BEcool #AFTERschool, nes tai bus renginys, kupinas naujų įspūdžių ir patyrimų.

Dėl šalyje paskelbto karantino, renginys „#BEcool #AFTERschool“ vyks nauju formatu – bus transliuojamas internetu. Transliaciją vykdys „Delfi“ portalas. Jau dabar planuokitės savo laiką ir penktadienio popietę kviečiame praleisti kartu su mumis!

„#BEcool #AFTERschool“ vyksta jau antrą kartą, pernai tai buvo bene didžiausias renginys jaunimui, sulaukęs grandiozinio dėmesio tarp penktų-dvyliktų klasių mokinių. Šiemet – daugiau nei 20 reportažų įvairiausiomis temomis. Renginio tikslas, kad kiekvienas moksleivis, kuris stebės renginį gyvai online, atrastų sau reikalingos informacijos, motyvacijos veikti, augti ir tobulėti. O sėkmė slypi derint „darbą“ ir pramogas – „#BEcool #AFTERschool“ metu savo pasirodymais džiugins jaunimo pamėgta grupė VELVET, jaunimą motyvuos Alfas Ivanauskas, Nijolė Pareigytė, Donatas Montvydas, Natalija Bunkė, Mantas Wizard ir 8 kambarys.

Kaip ir praėjusiais metais, renginys bus skirtas įvairaus amžiaus moksleiviams: jo metu mokiniai galės susipažinti su skirtingomis popamokinėmis veiklomis, būreliais ir išsirinkti sau patinkantį. Moksleiviai stebės Klaipėdos Skautų, šokių studijos HATORA, Šaulių sąjungos, studijos Grock bei Jaunimo teatro parengtus reportažus. Klaipėdos apskritojo stalo pirmininkas Laurynas Gečius pristatys Jaunimo organizacijas Klaipėdoje, „Kaip įsitraukti ir kaip dalyvauti?“. Po praėjusiais metais vykusio renginio neformalaus ugdymo organizacijos dar niekada neturėjo tokio didelio susidomėjusių vaikų kiekio – tikimasi tokio rezultato ir šiemet.

Renginio „#BEcool #AFTERschool“ metu ypatingi reportažai bus skirti ir formaliajam mokymui – bus apžvelgiama, ką veikti pabaigus vidurinę mokyklą. Kokias studijas pasirinkti? Kur toliau mokytis Lietuvoje ar užsienyje? Bus nagrinėjamos temos „Kodėl verta studijuoti Klaipėdos universitete?“ ir „Jaunimo galimybės Europos Sąjungoje“.

O dar kiek kitų temų: jaunimo festivalio VIBELIFT 2021 apžvalga, tema apie tarptautines galimybes tobulinti save, savo miestą ir pasaulį. Būtina paminėti pranešimą „Gali viską, nes žinai viską!“ – apie savanorystę, darbą, stažuotes, laisvalaikį, keliones. Bus atsakyta į visus jaunam žmogui kylančius klausimus. Organizatoriai pažada – tikrai bus įdomu. Juk KlaipėdaEuropos jaunimo sostinė 2021. Nepraleisk šio renginio – lapkričio 20 d., 15 val., per „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)