Po savaitgalio „Vakarų ekspresui“ skaitytojai pranešė, kad sekmadienį Pirmosios ir Antrosios Melnragės paplūdimiuose jautėsi nemalonus kvapas, pastebėtos į krantą išmestos negyvos žuvys, žmonės siuntė tai patvirtinančias nuotraukas.

Klaipėdos universiteto Jūrinių tyrimų instituto hidrobiologas Antanas Kontautas sako, jog jokios taršos ar anomalijų pajūryje nefiksuota, o pavienės žuvys – į jūrą iš Kuršių marių maitintis migruojantys karšiai galėjo nugaišti natūraliai.

„Greičiausiai bus nedideli karšiukai, jie dabar migruoja į jūrą maitintis, gali būti natūraliai miręs vienas kitas, jeigu negyvų žuvų nėra masiškas kiekis. Dar ir nerštas dabar, yra po jo apsilpusių karšių, plius dar srovės prie molo“, – aiškino mokslininkas.

„Negirdėjau, kad šiuo metu būtų kokios nors taršos, nebuvo audrų“, – teigė A. Kontautas.

Jis sako, kad gali būti ir kitų priežasčių, tarp jų – ir ilgai netikrintos žvejų gaudyklės, kuriose įkliuvusios žuvys nugaišta ir vėliau iškratomos į jūrą.

„Gali būti keletas variantų: gal kažkas iš žvejų per ilgai užlaikytą ir netikrintą gaudyklę pakratė“, – svarstė A. Kontautas.

Jūros vanduo Baltijos pakrantėje ties Klaipėda šiuo metu taip pat užklotas žiedadulkių plėvele.